• Lizzy Blijleven

  Fitgirls.nl is een platform waar ruimte is om je beste zelf te kunnen zijn. Waar je leert om te houden van jezelf zoals je bent en niet alleen je imperfecties uit te vergroten. Een platform met de boodschap dat geluk van binnen uit komt, en niks te maken heeft met hoe je eruit ziet. Dat een fit lijf begint bij een fit hoofd.

  Lizzy Blijleven runt samen met Dani Jasarevic (founder) samen deze online community. Een sprong in het diepe die ze een aantal maanden geleden maakte, want door leermomenten uit het verleden vertrouwd Lizzy nu echt meer dan ooit op haar gevoel.

  Lizzy: ”Ik hád een pad uitgestippeld. Ik had een koophuis, een leuke baan, was verloofd en stond op het punt om te gaan trouwen. Een paar weken voor de bruiloft heb ik dit gecanceld en heb ik besloten het niet te doen omdat het niet goed voelde en omdat ik wist dat het mij niet gelukkig ging maken. Een hele zware keuze, maar voor mij een onvermijdelijke. Het was een zware tijd maar ik weet nu héél goed wat ik wel en niet wil en durf deze keuzes ook steeds beter te maken voor mezelf. Ik zie bijna geen risico’s. Ik volg mijn hart en doe het dan gewoon. Ik stippel geen plan meer uit want het loopt toch nooit zo als je gepland hebt. Ik heb een doel voor ogen, visualiseer dat en werk in die richting. Welk pad daarbij hoort zie ik onderweg wel.

  Doe niets omdat het zo hoort of omdat anderen het van je verwachten. Ik heb dit te lang gedaan en merkte dat ik er ongelukkig van werd. Wanneer je goed luistert naar je gevoel en je hart volgt kom je er vanzelf achter dat alleen jij jezelf gelukkig kan maken. Klinkt wat zweverig maar niemand, ook niet je vriend waar je veel van houdt, kan jou gelukkig maken. Dit moet je zelf doen. Doe dingen die je leuk vindt, die je blij maken en waar je achter staat. Dit betekent niet dat je nooit iets hoeft te doen wat je niet leuk vindt, maar die wegen dan niet op tegen hetgeen wat jij echt wil of kan bereiken.

  Zoals een paar maanden geleden toen ik besloot fulltime voor Fitgirls.nl te gaan. Zonder zekerheid, zonder back-up plan. Gewoon DOEN. Ik werk met mensen die elkaar willen versterken en het beste in elkaar naar boven halen. Dat voelde goed. Dani en ik zijn echt twee handen op één buik, we hoeven elkaar maar aan te kijken en we weten wat de ander denkt of wil. In mijn werk vind ik het belangrijk dat het een uitdaging is en dat het vrijheid biedt, geen week is hetzelfde en dat maakt het nooit saai.

  Hierin kun je natuurlijk ook heel goed doorslaan. Een leuke afwisselende baan als streberig en perfectionistisch persoon kan je ook opbreken. De laatste tijd probeer ik dat dus zoveel mogelijk los te laten. In plaats van alleen maar te kijken naar wat er beter kan of had gekund proberen we bij FG zoveel mogelijk stil te staan bij de dingen die wel goed gaan en die we bereikt hebben. Soms gebeurt er zoveel dat we het niet eens meer doorhebben en geen tijd meer nemen om stil te staan bij hoe ver we al gekomen zijn. Nu we dit steeds vaker doen merk ik dat dat echt kleine ( en soms hele grote haha) geluksmomentjes zijn. Ook gaan wij bijvoorbeeld op lange dagen tussendoor altijd even sporten of naar buiten om zo ons hoofd leeg te maken en weer op te laden voor de rest van de dag. Heerlijk vind ik dat! We drinken dan na de training een eiwitshake en een kopje koffie en dan geniet ik echt.

  Enne..rust in mijn hoofd om niet altijd bezig te zijn met werk? Om eerlijk te zijn vind ik dit nog steeds heel lastig. Ik word af en toe door Dani teruggefloten haha, en ben er nu wel echt bewust mee bezig. Zo probeer ik nu bijvoorbeeld mijn telefoon na een bepaalde tijd s’ avonds niet meer te checken op mailtjes en berichtjes en ik probeer ook 1 dag in het weekend zoveel mogelijk offline te zijn. Dit is niet altijd haalbaar natuurlijk als (online) ondernemer maar ik merk dat het wel veel rust brengt. Ik ben het boek ‘’nooit meer te druk’’ van Tony Crabbe aan het lezen, wat ik nu al een aanrader vind. Hij heeft het hierin over aandachts-management i.p.v. time-management, heel leerzaam voor een stuiterbal als ik! En als ik echt wil relaxen dan kun je me heel blij maken met een relaxed plekje bij een strandtent, zon, lekker eten, een goed glas wijn, lounge muziek, goed gezelschap en goede gesprekken. Even opladen.”

  Foto: Allard Timmermans

  Willemijn
  Willemijn

  Sinds vijf jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, inspireren het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst in Australië of Amerika te wonen, houdt van stille zondagochtenden, zonsopgangen, de natuur, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, de lente en de herfst, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

 • lekker lezen

  Een gedachte over “Lizzy Blijleven

  1. Laura schreef:
   Avatar

   Wat een mooi verhaal. Ook wel herkenbaar op sommige vlakken. Vooral het af en toe vergeten om te kijken naar de dingen die wel lukken en goed gaan. Daar ben ik ook steeds meer mee aan het ‘oefenen’ en zo de kleine geluktmomentjes (of grotere) meer te koesteren.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *