• KoffieTenTje

  Liz en ik waren op hotspot tour door Breda en strandden bij KoffieTenTje in de Boschstraat. Een koffietje en kletspraatje met de eigenaresse verder bleek dat achter KoffieTenTje een echte powervrouw schuilgaat. Vandaar dus vandaag een review van een leuke Bredase hotspot, de blog over Marjon vind je hier.

  Marjon is de persoon achter KoffieTenTje, een heel schattig en knus tentje in de Boschstraat in Breda. Een straat die voor haar komst eigenlijk een beetje in vergetelheid was geraakt, maar nu weer helemaal opbloeit door de aanwezigheid van verschillende leuke horecazaken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik eerder niet vaak in de Boschstraat kwam omdat het voor mij niet echt op de route lag, maar voor Marjon en haar KoffieTenTje maak ik tegenwoordig een uitzondering.

  Food
  Je kunt hier heerlijke brownies eten van Snoreo’s en meer, maar ook carrotcake en zelfgemaakte apple crumble. Heerlijk dus om even te stranden tijdens het winkelen. KoffieTenTje is klein maar fijn, maar heeft wel gewoon een prima kaart met voor ieder wat wils. Broodjes geitenkaas, oude kaas met vijgenchutney, truffel salami , serrano ham, tonijn of een lekkere verse soep van de dag, en allemaal met liefde geserveerd.

  Drinks
  Marjon kan ook úren vertellen over koffie. Laat ik daar nou net niet echt in geïnteresseerd zijn, hahha. Ik zie haar genieten als ze een perfect geschuimde latte maakt en als de temperatuur van de koffie precies goed is. Liefde voor koffie? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ook voor heerlijke theetjes trouwens en verse jus.

  Sfeer/interieur
  Marjon heeft met KoffieTenTje iets gecreëerd wat in de horeca in Breda in veel gevallen niet echt vanzelfsprekend is. Een soort van warm bad. Een plek waar er tijd vrij wordt gemaakt om te vragen hoe het met je is. En dat is Marjon haar kracht. Haar super schattige tentje(klein maar knus!) met dito kaart, het is een onbedoeld ‘concept’ geworden waar mensen heel graag komen. Veel vaste gasten die haar gastvrijheid op prijs stellen. Als ik bij Marjon binnenwandel staat ze te shinen achter de koffiemachine. En dát is precies wat ik belangrijk vind! Passie en liefde voor je vak, en een gezellig praatje. Niets meer en niets minder.

  Benieuwd naar KoffieTenTje?
  Boschstraat 21, Breda
  Openingstijden:
  Ma 12-17
  Di/vrij 9-17
  Za 10-17
  Zo 12-17

  Willemijn
  Willemijn

  '29. Recht door zee en oprecht, ambitieus in alles wat ze doet. Geniet intens van: woorden op papier, magische zonsondergangen, sportmomentjes op de vroege ochtend, ontdekken, herinneringen maken en de wereld aan haar voeten.'

 • lekker lezen

  2 gedachten over “KoffieTenTje

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *