• 3 van mijn favoriete ontbijtjes

  Het is super lang geleden dat ik een receptje heb gepost, dat terwijl ik zo van eten en in de keuken staan houdt! Dat doe ik dus nog steeds, maar die hele riedel van het op de foto zetten etc., daar kwam ik de afgelopen tijd niet echt aan toe. Toch is het me gelukt mijn 3 favo (gezonde) ontbijtjes (ook als lunch te eten natuurlijk) op de kiek te zetten. Misschien geeft het je weer nieuwe inspiratie, een beetje afwisseling kan geen kwaad toch?

  Oja, het is misschien wel leuk je  in het kort wat meer te vertellen over mijn eet/ontbijtgewoontes. Ik sport veel (elke dag) en ben gedurende de dag ook redelijk veel in beweging, dus ik eet ook best wel veel. Of misschien niet méga veel, maar wel voedingsmiddelen die veel goede stoffen bevatten (en ook veel calorieën).  Mijn ontbijt is mijn grootste maaltijd van de dag, omdat ik na het sporten (doe ik op lege maag) mijn lichaam goed wil voeden en mijn spieren wil laten herstellen. Door deze flinke hap eet ik eigenlijk nooit tussendoortjes, maar kan ik zo 4 uur zonder eten, en dat werkt voor mij prima.

  Ik let er bij elke maaltijd altijd op dat als ik koolhydraten (havermout, banaan) eet, er altijd vetten bij zitten door het toevoegen van noten en zaden (of bijvoorbeeld avocado). Dit remt de suikers in de koolhydraten waardoor je geen energiedip krijgt en je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Deze vetten geven langdurige energie en voorkomen ook later snaaien op de dag. Mijn ontbijt is ook eigenlijk de enige maaltijd die ik altijd ‘zoet’ eet. Bij de lunch en avondeten kies ik altijd voor een vorm van groenten, maar ‘s ochtends krijg ik dat gewoon niet echt weg en ben ik meer een zoetekauw. En als laatste: ik eet voor 90% vegan. Ik kan niet tegen zuivel, vlees en vis eet ik niet uit principe, het enige wat ik wel eet zijn eieren (met mate). Tot zover wat inside information;-)

  Blueberry banana pancakes

  Mijn alltime favorite pancakes. Soms maak ik ze dagelijks, en zo kan het ook zijn dat ik ze een jaar niet eet. Maar het recept is zo simpel en ze zijn zo lekker! En wat betreft de hoeveelheid: ben je een kleine eter of verbrand je niet zoveel dan neem je gewoon overal de helft van!

  Dit heb je nodig voor 3 pannekoekjes:
  2 kleine rijpe bananen
  2 eieren
  5 eetlepels havermout
  Snuf kaneel
  Handje blauwe bessen (diepvries of vers)
  1 grote eetlepel kokosolie

  Zo maak je de pannenkoeken:
  Doe de bananen, eieren en kaneel in de blender en mix tot een fluffy beslag. Voeg daarna de havermout toe en blend tot het beslag de juiste dikte heeft.
  Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smelt de kokosolie. Het is belangrijk dat de olie goed heet is, en dat er genoeg olie in de pan zit. Verdeel het beslag over 3 hoopjes in de pan en voeg daarna de blauwe bessen toe (druk ze in het beslag). Laat 2 minuutjes bakken en draai de pannenkoekjes daarna om. Na 2/3 minuutjes om en om zijn de pannenkoekjes gaar en kun je ze op een bord leggen. Ikzelf vind het heerlijk om ze te besmeren met amandelpasta (ook weer voor de vetten). Top ze af met wat je lekker vindt en geniet!


  Romige avocado smoothiebowl

  Persoonlijk hou ik niet zo van ijskoude ontbijtjes in de herfst/winter. Ik gebruik daarom voor deze smoothiebowl geen diepvriesfruit maar gewoon fruit. Ook ben ik meer van de romige smoothies dan van die soeperige bowls. Dus ik experimenteerde zelf wat in de keuken, en voilà dit is voor mij de perfecte smoothiebowl vol gezonde vetten!

  Voor 1 bowl heb je nodig:
  150 ml (plantaardige) yoghurt (ik neem kokos)
  1 hele avocado
  Sap van een halve citroen
  150 gram mango of ananas
  Topping: zonnebloempitjes, walnoten, hennepzaad (voor de eiwitten) en cacaonibs

  Zo maak je ‘m:
  Blend alle ingrediënten in de blender en mix tot een romige massa. Lepel in een kom en maak af met je favoriete toppings.


  Crunchy granola

  Heb ik haast of een vroege afspraak in de ochtend dan maak ik dit ontbijtje. De batch granola bak ik dan meestal in het weekend (en kun je prima een weekje of wat bewaren). Ik doe er zelf amandelyoghurt of kokosyoghurt bij, maar griekse of volle yoghurt kan ook prima natuurlijk. Het recept vind je hier!

  Deze 3 ontbijtjes wissel ik dan af met soms een bakje havermout of een (groene) smoothie.

  Liefs!

  Willemijn

  Sinds vijf jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, inspireren het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst in Australië of Amerika te wonen, houdt van stille zondagochtenden, zonsopgangen, de natuur, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, de lente en de herfst, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *