• Zoete aardappel stamppotje

    Dit zoete aardappel stamppotje eet ik gewoon het hele jaar door hoor, maar het matcht nu wel lekker bij dit hollandse weer moet ik zeggen. Dus werd ik er weer even aan herinnert dat ‘ie nog niet als recept op de site staat! Ikzelf eet dit recept meestal vegan, maar eet je vegetarisch dan is het lekker om er wat geitenkaas aan toe te voegen (zoals op de foto, waar ik de spinazie was vergeten, maar die hoort er dus wel in haha).

    Zoete aardappel stamppotje
     
    Voorbereiding
    Bereiding
    Totale tijd
     
    Auteur:
    Type gerecht: Dinner
    Hoeveelheid: 3 personen
    Ingrediënten
    • 1 kg zoete aardappelen, geschild en in blokjes
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 tl kokosolie/olijfolie
    • I blik kikkererwten (450 gram)
    • 1 el curry madras kruiden (Jonnie Boer)
    • Handje gewelde rozijnen
    • 125 gram noten (walnoten, pecannoten en pijnboompitjes)
    • 100 gram spinazie
    • Optioneel: 100 gram geitenkaas naturel
    Instructies
    1. Kook de zoete aardappel beetgaar en stamp dan fijn tot een grovere puree.
    2. Snijdt de knoflook fijn.
    3. Smelt de kokosolie in een wokpan en bak hierin de knoflook kort aan.
    4. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg samen met de curry madras kruiden toe aan de pan. Bak dit voor 10 minuutjes aan tot de kikkererwten een bruin kleurtje hebben.
    5. Rooster ondertussen de noten en pitjes aan in een koekenpan.
    6. Meng de zoete aardappelpuree met de verse spinazie (niet gekookt), voeg de kikkererwten, noten en pitjes en de gewelde rozijnen toe en meng goed door elkaar.
    7. Eet smakelijk!

     

    Willemijn
    Willemijn

    '29. Recht door zee en oprecht, ambitieus in alles wat ze doet. Geniet intens van: woorden op papier, magische zonsondergangen, sportmomentjes op de vroege ochtend, ontdekken, herinneringen maken en de wereld aan haar voeten.'

  • lekker lezen

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept: