• Zoete aardappel pompoen soep

    Ik hou énorm van soepjes en deze zoete aardappel pompoen soep maak ik al jaren. Het is altijd mijn redder in nood op momenten van weinig tijd en veel trek, en zit bomvol vitamientjes.

    Wat heb je nodig (voor zes kommen)?

    • 1 el kokosolie
    • 1 flespompoen, in blokjes gesneden
    • 2 grote zoete aardappels, geschild en in blokjes
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 4 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
    • 1 el curry madras kruiden
    • 1 prei, in ringetjes gesneden
    • 3 cm verse gember, geraspt
    • 50/75 gram rode linzen
    • 1 blik kokosmelk (400 ml)
    • 1 liter groentebouillon

    Bereidingswijze:

    1. Smelt de kokosolie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak hierin de ui met de knoflook aan tot de ui glazig is. Doe de pompoen, zoete aardappel, prei en gember in de pan samen met de curry kruiden en bak een paar minuutjes aan.
    2. Voeg daarna de kokosmelk, linzen en bouillon toe. Laat dit in z’n geheel een half uurtje koken en pureer daarna met een staafmixer. Is de soep te dik, voeg dan gewoon wat extra water toe.
    3. Eet smakelijk!
    Willemijn
    Willemijn

    '29. Recht door zee en oprecht, ambitieus in alles wat ze doet. Geniet intens van: woorden op papier, magische zonsondergangen, sportmomentjes op de vroege ochtend, ontdekken, herinneringen maken en de wereld aan haar voeten.'

  • lekker lezen

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *