• Vega(n) curry

    Ik houd van bowl-voedsel en maak dus regelmatig een lekkere curry. Het fijne van dit soort maaltijden vind ik dat je er al je restjes of op te maken groenten in kunt gooien en dat het altijd smaakt. Zorg dat je een blik kokosmelk in huis hebt en een potje kruiden van Jonnie en je bent altijd in staat wat lekkers te maken! Ik eet deze curry met avocado voor wat extra vulling en gezonde vetten, maar je kunt hem ook eten met naanbrood, wat bloemkoolrijst of gewone rijst.

    Vega(n) curry
     
    Voorbereiding
    Bereiding
    Totale tijd
     
    Auteur:
    Type gerecht: Dinner
    Hoeveelheid: ⅔ personen
    Ingrediënten
    • 2 tl kokosolie
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 grote eetlepel curry madras specerijenmix (Jonnie Boer)
    • 200 gram pompoen, blokjes
    • 200 gram zoete aardappel, blokjes
    • 1 blik kikkererwten (200 gram)
    • 1 blik kokosmelk (400ml)
    • 200 gram mango
    • Sap van 1 limoen
    • Extra: koriander, avocado, naanbrood of bloemkoolrijst
    Instructies
    1. Verhit een wok op het vuur en smelt daarin de kokosolie.
    2. Bak de knoflook even kort aan en voeg daarna curry madras kruiden toe.
    3. Doe de gesneden groenten (pompoen en zoete aardappel) in de pan en schep goed door de kruiden.
    4. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg toe aan de groenten. Bak dit even kort aan.
    5. Voeg na 5 minuutjes de kokosmelk, het limoensap en de mangoblokjes toe en laat dit geheel voor een half uurtje pruttelen op laag vuur.
    6. Serveer er lekkers bij en eet smakelijk!
    7. Een curry wordt altijd dikker als hij afkoelt. Ik bereid dus meestal de curry ruim voordat het ook daadwerkelijk etenstijd is en warm het daarna nog een keer op. Ga je gelijk eten dan kan hij de eerste keer nogal waterig zijn.

     

     

    Willemijn
    Willemijn

    ''27. Recht door zee en oprecht, ambitieus in alles wat ze doet. Geniet intens van: schrijven, magische zonsopkomst, versjes, Dishoek, wegdromen, mijn sportmomentje op de vroege ochtend, voorjaar, verse bloemen, ontdekken, de wereld aan mijn voeten en nog zoveel meer.''

  • lekker lezen

    2 reacties op “Vega(n) curry

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept: