• Salade met zoete aardappel en falafel

  Deze zomer at ik een heerlijke falafel salade in Katwijk aan Zee in een leuke strandtent. Daarna heb ik deze salade (een beetje aangepast) nog een aantal keer thuis klaargemaakt, in die bloedhete zomer waren salades hier favoriet! Maar omdat we nu bij de herfst zijn aanbeland besloot ik ‘m herfst proof te maken, en gaf ik er mijn eigen draai aan. Een gezonde, smaakvolle en vullende salade! Ga jij hem maken?

  Wat heb je nodig? (2 pers.)
  Een (grote) zak gemengde (rucola) sla
  1 bakje falafel; 231 gram (ik neem meestal die van Garden Gourmet)
  400 gram zoete aardappel in blokjes
  2 el kokosolie
  100 gram blauwe bessen
  (Semi) zongedroogde tomaatjes
  Handje pecannoten, geroosterd
  Olijfolie
  Sap van een halve citroen
  Optioneel: feta kaas

  Wat moet je doen?
  Ik bak de zoete aardappelblokjes zelf altijd in kokosolie in een koekenpan. Meestal kook ik ze dan kort in heet water (paar minuutjes), en vervolgens bak ik de blokjes krokant in de pan (ongeveer 15 minuutjes). Je kunt er ook voor kiezen om de zoete aardappel te roosteren in de oven. Verdeel dan 1 el kokosolie over de zoete aardappelblokjes en zet voor minimaal 20 minuten in de oven op 180 graden.

  Voor de falafel: verhit een koekenpan op het vuur en smelt hierin een grote eetlepel kokosolie (of welk vet je gebruikt). Laat de pan goed heet worden en doe dan de falafel balletjes in de pan. Wentel ze even door de olie, en bak op middelhoog vuur aan beide kanten ongeveer 5 minuten. Ik laat ze daarna meestal nog eventjes op laag vuur staan, dan kan de binnenkant ook goed gaar worden zonder dat de buitenkant verbrand;-).

  Verdeel de sla over 2 borden. Doe wat olijfolie samen met het citroensap in een kommetje en meng dat tot een dressing. Verdeel over de salade. Was de blauwe bessen en verdeel met de zontomaatjes over de sla. Wanneer de zoete aardappel en falafel goed zijn laat je het heel kort wat afkoelen en verdeel je het daarna over de salades. De pecannootjes kort roosteren en bon appetit!

  Willemijn

  Sinds vijf jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, inspireren het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst in Australië of Amerika te wonen, houdt van stille zondagochtenden, zonsopgangen, de natuur, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, de lente en de herfst, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *