• PuiCk

  Ik schaam me eigenlijk een beetje diep. PuiCk is al open sinds Augustus 2015 en ik had er tot een paar weken nog nooit van gehoord. En dat is zo mega jammer, want inmiddels ben ik best een beetje fan van dit tentje. Dus: tijd voor een review!

  Na 20 jaar carrière in de kledingbranche hebben eigenaren Arianne en Alexander het roer omgegooid en hun hart gevolgd. Met hun passies voor koken, planten en interieur is daaruit PuiCk ontstaan.  ”Ons doel is : gasten laten genieten en beleven. Alles wat we verkopen moet onder de noemer puik zijn.”

  Food: Wat me meteen heel positief opviel was dat hier gerechten op de kaart stonden die ik nog nergens in Breda heb gespot. En dat is zeldzaam hoor. Wij waren hier voor een koffietje met iets lekkers en genoten van de bananen walnoot cake en de stroopwafel brownie. Maar om te lunchen komen we hier ook zéker nog een keer terug. Je vind er bijvoorbeeld een pitabroodje met kip en avocado, pulled pork, saté of je kiest voor de gegrilde groenten. Maar je hebt ook uitgebreide keuze uit verschillende salades(couscous, warme oosterse salade of bijvoorbeeld papadum). Ook leuk: je kunt een selectie bestellen van lunchgerechten en dan betaal je 13,50 pp. Of samen een lekkere broodplank. Maar ook aan de kids hebben ze weer gedacht. Die lunchkaart daar word ik zeker vrolijk van!

  Drinks: Hier kan ik mijn healthy hartje wel ophalen hoor. Lekkere vers gemaakte drankjes zoals gember,-munt en ijsthee. Maar ook pruimlimo en rabarberlimo, op een warme zomerdag zeker een aanrader. Natuurlijk kun je hier ook voor een lekker koffietje terecht.

  Sfeer/interieur: Euh ja, PuiCk is een tentje waar ik dagelijks zou kunnen komen. Omdat ik van apart houd. Lekkere banken om in te ploffen, hele fijne vintage meubels die je het liefst állemaal mee naar huis zou willen nemen, muziekjes, gewoon een relaxt sfeertje waar je uitgebreid bij kunt kletsen met iemand of lekker even alleen tot rust kunt komen. Je kunt zelfs op schommels zitten aan de bar bij het raam. Hóe leuk is dat!

  Ik ben er dus zeker een half jaar voorbij gelopen(en das vreemd want mijn favoriete winkel zit aan de overkant), maar ik ben in ieder geval mega blij dat ik het nu heb weten te ontdekken(dankzij vriendinnetje Liz!)

  Als je houd van een lekker relaxt en warm sfeertje met een hele vernieuwende kaart dan zou ik zeker een keer binnenlopen!

  Puick
  Veemarktstraat 56(de straat naar de grote markt toe), Breda
  Openingstijden:
  Di, Wo, Vrij  10 – 17.30
  Donderdag  10 – 18
  Zaterdag  10 – 17
  Zondag  13- 17

  Willemijn
  Willemijn

  ''27. Recht door zee en oprecht, ambitieus in alles wat ze doet. Geniet intens van: schrijven, magische zonsopkomst, versjes, Dishoek, wegdromen, mijn sportmomentje op de vroege ochtend, voorjaar, verse bloemen, ontdekken, de wereld aan mijn voeten en nog zoveel meer.''

 • lekker lezen

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *