• Pittige vega kip met bloemkoolrijst

    Misschien wist je het al, maar ik eet al een paar jaar geen vlees. Ik hou teveel van dieren, kijk in de supermarkt argwanend naar alle claims die op de verpakking staan en eigenlijk vind ik het ook niet eens lekker. Ter vervanging eet ik soms vega kip van Vivavera of de Vegetarische Slager, ook in elke supermarkt verkrijgbaar, en dat kun je eigenlijk met elk gerechtje wel combineren. Dit keer maakte ik pittige kip met bloemkoolrijst en pompoen.

    Wat heb je nodig voor twee personen?

    • 200 gram vegetarische kip
    • 4 el olijfolie
    • 1 el sesamolie
    • 4 el sojasaus
    • 1 el honing
    • 1 teentje knoflook
    • 1/2 tl chilipoeder
    • 200 gram bloemkoolrijst (bloemkoolroosjes kort gemalen in de keukenmachine)
    • 150 gram pompoen, in schijfjes of blokjes
    • 2 snack komkommertjes
    • Handje koriander
    • Handje cashewnoten
    Bereidingswijze:

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 2 el olijfolie met de pompoen en rooster voor 30 minuutjes in de oven.
    2. Maak ondertussen de marinade voor de vega kip. Snijd het teentje knoflook fijn en meng met de rest van de ingrediënten (olijfolie, sesamolie, sojasaus, honing en chilipoeder).
    3. Meng de marinade met de vega kip en bak in 10 minuutjes goudbruin. Voeg daarna de bloemkoolrijst toe en schep nog een paar minuutjes om.
    4. Als alles gaar is verdeel je de pompoen samen met de kip en bloemkoolrijst op het bord. Maak het af met verse koriander, cashewnoten en schijfjes snack komkommer voor de frisse bite.
    Willemijn

    Sinds vijf jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, inspireren het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst in Australië of Amerika te wonen, houdt van stille zondagochtenden, zonsopgangen, de natuur, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, de lente en de herfst, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

  • lekker lezen

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *