• Pittige vega kip met bloemkoolrijst

    Misschien wist je het al, maar ik eet al een paar jaar geen vlees. Of in ieder geval zo min mogelijk (toen ik uit het ziekenhuis kwam had ik zulke lage bloedwaarden dat ik verplicht werd vlees te gaan eten…). Ik hou teveel van dieren, kijk in de supermarkt argwanend naar alle claims die op de verpakking staan en eigenlijk vind ik het ook niet eens lekker. Ter vervanging eet ik soms vega kip van Vivavera of de Vegetarische Slager, ook in elke supermarkt verkrijgbaar, en dat kun je eigenlijk met elk gerechtje wel combineren. Dit keer maakte ik pittige kip met bloemkoolrijst en pompoen.

    Pikante vega kip met bloemkoolrijst
     
    Voorbereiding
    Bereiding
    Totale tijd
     
    Auteur:
    Type gerecht: Dinner
    Hoeveelheid: 2 personen
    Ingrediënten
    • 200 gram vegetarische kip
    • 4 el olijfolie
    • 1 el sesamolie
    • 4 el sojasaus
    • 1 el honing
    • 1 teentje knoflook
    • ½ tl chilipoeder
    • 200 gram bloemkoolrijst (bloemkoolroosjes kort gemalen in de keukenmachine)
    • 150 gram pompoen, in schijfjes of blokjes
    • 2 snack komkommertjes
    • Handje koriander
    • Handje cashewnoten
    Instructies
    1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 2 el olijfolie met de pompoen en rooster voor 30 minuutjes in de oven.
    2. Maak ondertussen de marinade voor de vega kip. Snijd het teentje knoflook fijn en meng met de rest van de ingrediënten (olijfolie, sesamolie, sojasaus, honing en chilipoeder).
    3. Meng de marinade met de vega kip en bak in 10 minuutjes goudbruin. Voeg daarna de bloemkoolrijst toe en schep nog een paar minuutjes om.
    4. Als alles gaar is verdeel je de pompoen samen met de kip en bloemkoolrijst op het bord. Maak het af met verse koriander, cashewnoten en schijfjes snack komkommer voor de frisse bite.

     

    Willemijn
    Willemijn

    '29. Recht door zee en oprecht, ambitieus in alles wat ze doet. Geniet intens van: woorden op papier, magische zonsondergangen, sportmomentjes op de vroege ochtend, ontdekken, herinneringen maken en de wereld aan haar voeten.'

  • lekker lezen

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept: