Over Willemijn


Foto: Puur by Dyana fotografie 

Voorheen stond hier een heel kort luchtig tekstje over dat ik het zo leuk vind om in het diepe te springen, en dat Lief voor je Leif ook op die manier is ontstaan. Niks aan gelogen, maar het voelt wel een beetje kort door de bocht gezien de hele reis die ik de afgelopen vijf jaar heb afgelegd.

Hoe het allemaal begon
Ik was het die na het behalen van mijn middelbare school diploma een beetje in de knoop terecht kwam. Een soort identiteitscrisis van wie ik nou eigenlijk was, en wat ik met mijn leven wilde. Ik heb een hoop geprobeerd om achter mijn eigen identiteit te komen, maar tegelijkertijd rende ik er ook het liefst hard voor weg. Met een aardige rugzak, meerdere malen tegen gesloten deuren bonken, wegvluchten in werk wat me niet gelukkig maakte en de weg niet naar binnen kunnen vinden, resulteerde dat op mijn drieëntwintigste in een burn-out. Ik ben een half jaar van de wereld geweest en het kostte me uiteindelijk meer dan een jaar mijn leven weer wat op te pakken. Mijn leven waarvan ik nog steeds niet wist wat het moest worden. Achteraf natuurlijk niet helemaal waar. Beetje bij beetje kwam ik in de richting van dat waar ik blij van werd. Zag ik weer sprankjes van wie ik was, voor al die vraagstukken. Ik ondervond dat het leven veel meer kon zijn dan wat ik tot dan toe om me heen had gezien. Ik ontdekte dat het ook anders kon dan de ‘standaard’ is. Ik verhuisde naar Breda. Gewoon op gevoel. Als dorpsmeisje met een toen nog redelijk gebrek aan zelfvertrouwen begon ik een nieuw leven. Alleen, vanaf nul weer alles opbouwen. En daar werd ik weer Willemijn. Opgewekt, onbevangen, sociaal, ondernemend. Iemand die bijna altijd de andere kant op gaat als de rest. Ik ploeterde op een positieve manier wat voort, genoot van het leven met lieve, mooie mensen om me heen, en kwam ondertussen mijn droombaan tegen. Eentje waarin alles op zijn plaats viel. Een half jaar en een bijna tweede burn-out verder, besefte ik dat ik er nog lang niet was, en dat ik die reis naar binnen toch maar eens moest gaan maken.

Start van de blog
Toen ik op dat kruispunt in mijn leven stond, en moest beslissen of ik toch weer in loondienst ging werken of het avontuur als ondernemer aan zou gaan (en ook die hele reis naar mezelf en met mezelf moest gaan maken), begon ik ook met de blog (maart ’16). Lief voor je Leif werd mijn persoonlijk dagboek, groeide in die jaren met me mee, en bleek de start van een heel mooi avontuur waarin elke dag een beetje meer alles op zijn plek valt en klopt.

Op het moment van schrijven (september ’18) werk ik met enorm veel liefde fulltime aan de blog/versjes, en doe ik daarnaast nog korte freelance opdrachten voor andere bedrijven/zzp’ers. Ik kom door Lief voor je Leif gevoelsmatig steeds dichter bij wat mijn persoonlijke missie blijkbaar is, en voel enorm veel energie als ik merk dat ik met mijn levensverhaal en met de dingen die ik leer en ervaar en onderneem kan bijdragen aan wat meer bewustzijn of zorgen voor inspiratie, op wat voor manier dan ook.

Op de blog vind je interviews met droomdoeners, blogs over reizen, persoonlijke ontwikkeling, dichterbij jezelf leven, lief voor jezelf zijn, doelen stellen, je passie, geluksmomenten, mooie boeken en verder alles wat me blij maakt en ik met je wil delen.

Liefs, Willemijn

PS: Ik werd door Lizzy op video geïnterviewd en vertel hierin over mijn weg, angsten, keuzes, sprong in het diepe en levensdoelen. Zie je me meteen in het echt:-).