Over Willemijn


Foto: Puur by Dyana fotografie 

Voorheen stond hier een heel kort luchtig tekstje over dat ik het zo leuk vind om in het diepe te springen, en dat Lief voor je Leif ook op die manier is ontstaan. Niks aan gelogen, maar het voelt wel een beetje kort door de bocht gezien de hele reis die ik de afgelopen 5 jaar heb afgelegd.

Hoe het allemaal begon
Ik was het die na het behalen van mijn middelbare school diploma een beetje in de knoop terecht kwam. Een soort identiteitscrisis van wie ik nou eigenlijk was, en wat ik met mijn leven wilde. Ik heb een hoop geprobeerd om achter mijn eigen identiteit te komen, maar tegelijkertijd rende ik er ook het liefst hard voor weg. Met een aardige rugzak, meerdere malen tegen gesloten deuren bonken, wegvluchten in werk wat me niet gelukkig maakte en de weg niet naar binnen kunnen vinden, resulteerde dat op mijn 23e in een burn-out. Ik ben een half jaar van de wereld geweest en het kostte me uiteindelijk meer dan een jaar mijn leven weer wat op te pakken. Mijn leven waarvan ik nog steeds niet wist wat het moest worden. Achteraf natuurlijk niet helemaal waar. Beetje bij beetje kwam ik in de richting van waar ik blij van werd. Zag ik weer sprankjes van wie ik was, voor al die vraagstukken. Ondervond ik dat het leven veel meer was dan ik om me heen zag, en stopte ik met het denken in hokjes. Ik ontdekte dat het ook anders kon dan de ‘standaard’ is. Ik verhuisde naar Breda. Als ‘dorpsmeisje’ met een redelijk gebrek aan zelfvertrouwen begon ik een nieuw leven. Omdat dat echt goed voelde. En daar werd ik weer Willemijn. Voelde ik de vrijheid om te zijn wie ik ben. Opgewekt, onbevangen, sociaal, ondernemend. Iemand die bijna altijd de andere kant op gaat dan de rest. Ik ploeterde op een positieve manier wat voort, genoot van het leven met lieve, mooie mensen om me heen, en kwam ondertussen mijn droombaan tegen. Eentje waarin alles op zijn plaats viel. Een half jaar en een bijna tweede burn-out verder, besefte ik dat ik er nog lang niet was, en dat ik die reis naar binnen toch maar eens moest gaan maken.

Start van de blog
Toen ik op dat kruispunt in mijn leven stond, en moest beslissen of ik toch weer in loondienst ging werken of het avontuur als ondernemer aan zou gaan (en ook die hele reis naar mezelf en met mezelf moest maken), begon ik ook met de blog. Lief voor je Leif werd mijn persoonlijk dagboek in die jaren, en bleek de start van een heel mooi avontuur waarin nog steeds elke dag alles op zijn plek valt en klopt. Inmiddels ben ik 2 jaar freelancer en is Lief voor je Leif mijn bedrijf. Ik kom gevoelsmatig steeds dichter bij wat mijn persoonlijke missie blijkbaar is. Ik voel enorm veel energie als ik merk dat ik met mijn verhaal en met de dingen die ik leer en ervaar en onderneem kan inspireren. Dat ik mensen kan aanzetten tot het maken van keuzes voor zichzelf. Dat ik mooie droomdoener verhalen zie ontstaan. Mensen laten voelen dat ze tot veel meer in staat zijn, dat we allemaal een mooiste leven kunnen leven, dat is wel mijn doel. En daar dragen andere droomdoeners gelukkig regelmatig aan bij door het delen van hun verhaal.

Op Lief voor je Leif vind je blogs over reizen, persoonlijke ontwikkeling, dichterbij jezelf leven, lief voor jezelf zijn, doelen stellen, je passie, geluksmomenten, mooie boeken en alles wat me blij maakt en ik met je wil delen.

Liefs, Willemijn

PS: Ik werd door Lizzy op video geïnterviewd en vertel hierin over mijn weg, angsten, keuzes, sprong in het diepe en levensdoelen. Zie je me meteen in het echt:-).