Over Willemijn

Foto’s Willemijn: Puur by Dyana Fotografie


Willemijn. 
Schrijver, zelfliefde expert, ondernemer. 
Sinds vijf jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen inspireren, en ook steeds meer transformeren, het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst in Australië of Amerika te wonen en houdt van stille zondagochtenden, zonsopgangen, de natuur, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, kwetsbaarheid, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

Laat me je dit eerst zeggen: ik vind het ontzettend leuk dat je er bent! Welkom. En leuk dat je meer over mij wilt weten. Ik zou hier nu een heel luchtig tekstje kunnen gaan tikken over hoe happy ik ben met mezelf en mijn leven, dat ik enorm op mijn plek ben in wat ik doe, maar dan zou ik voorbij gaan aan de periode in mijn leven waar dit allemaal toe leidde. Dus krijg je van mij een beknopte versie van de afgelopen tien jaar. Let’s go:)

In de knoop
Na het behalen van mijn middelbare school diploma kwam ik in de knoop terecht. Ik had me tot dat punt nooit echt afgevraagd wat ik nou eigenlijk van het leven wilde. Wat me blij maakte. Waar ik goed in was, en wie ik zelf nou eigenlijk was. Vragen waarop ik de antwoorden niet wist, of niet durfde te gaan ontdekken. Het vinden van een levensdoel begon na een tijdje zwaar aan me te trekken, en ondertussen leefde ik een leven dat niet de mijne was. Door niet verwerkte trauma’s uit mijn kindertijd en jeugd raakte ik toen ik begin twintig was steeds verder van mezelf verwijderd. Ik had inmiddels zoveel maskers op om mezelf maar te beschermen tegen pijn, verdriet en afwijzing, dat ik niet eens meer wist wie ik zelf nou eigenlijk was. Ik probeerde iedereen tevreden te stellen door volgens het boekje alles te doen, maar was diep van binnen enorm ongelukkig. Ik vluchtte weg voor alle problemen door heel hard te gaan werken. Tot ik tweeëntwintig was en mijn lichaam en geest niet meer wilden. Ik had een zware burn-out en werd depressief. Ruim anderhalf jaar heb ik in een diepe put gezeten, waar ik de weg naar buiten niet van wist te vinden. Deze periode, hoe zwaar ook, zorgde gelukkig ook voor inzichten: hoe ik mijn leven heb geleefd de afgelopen jaren heeft me in deze situatie gebracht. Wil ik wat anders dan moet ik dus dingen anders gaan doen. Het kostte me twee jaar om mijn leven weer op te gaan bouwen, maar ik heb uiteindelijk wel de moed en kracht gevonden om het anders te gaan doen. 

Op ontdekking
Ik ben een nieuw leven begonnen. Letterlijk. Ik heb mijn oude omgeving achter me gelaten en ben verhuisd naar de stad. Nieuwe mensen in mijn leven, een groter wereldbeeld, nieuwe kansen. Ik ging op ontdekking: welke mensen wil ik om me heen hebben? Waar liggen mijn interesses? Waar ben ik nieuwsgierig naar? Heb ik een bepaald talent, een specifieke kracht? Stapje voor stapje gaf ik mijn leven opnieuw vorm en vielen er dingen op zijn plek. Ik begon mijn onderneming en startte met de blog. De blog die voor mij een uitnodiging bleek om echt naar binnen te keren. Te leren over mezelf. Te accepteren en verwerken. Maar ook mezelf te ontwikkelen, te groeien. 

Het leven heeft me vanaf die tijd altijd gewezen op ‘waar er nog werk te doen was’. Drie jaar geleden ontsnapte ik aan de dood, en die gebeurtenis scheen licht op mijn gebrek aan zelfliefde. Ik realiseerde me hoe afhankelijk ik was van een ander zijn liefde en aanwezigheid om mezelf goed te kunnen voelen, oké te zijn. Hoe eenzaam ik eigenlijk was zonder mensen om me heen. Hoe onstabiel mijn eigen basis was. Ik hield niet van mezelf. Ik vond mezelf geen leuk mens. Ik zocht liefde, goedkeuring en bevestiging buiten mij omdat ik mezelf in de kern nooit genoeg voelde.

Naar binnen
Ik ben op reis gegaan, letterlijk en figuurlijk. Met mezelf, en naar mezelf. De diepte in. Terug naar de kern. Naar de oorzaak van mijn negatieve geloof over mezelf. Open wonden helen, ruimte maken voor geblokkeerde gevoelens en ervaringen, trauma’s erkennen, patronen doorbreken, nieuwe overtuigingen vormen. Zwaar, maar enorm helend, en zo waardevol. Want nu kan ik zien dat ik hier op aarde ben om de kennis en ervaringen die ik op mijn reizen heb opgedaan, en opdoe, door te geven. 

Lief voor je Leif
En dat is wat ik doe met Lief voor je Leif. Lief voor je Leif is een platform waar je van alles kunt lezen over bewust leven en persoonlijke en spirituele groei. Een plek waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt naar binnen te keren. Op reis te gaan naar je echte zelf. De onderwerpen waar ik ontzettend gepassioneerd over ben deel ik hier. Zelfliefde, je innerlijke kind, je mooiste leven creëren, toegroeien naar de persoon die je bedoeld bent te worden. Eerst terug naar de kern: opschonen, helen, zodat je daarna kunt gaan bouwen.

Als je mijn hele verhaal hebt gelezen, dankjewel. Ik waardeer het dat je er bent en ik ben benieuwd waar ik jou mee zou kunnen helpen. Wat jou bezighoudt. In welk proces jij zit. Stuur me gerust een berichtje via social media of het contactformulier!

Wil je verbonden blijven? Schrijf je dan in op de wekelijkse inspiratiemail.

Lieve groet, Willemijn 

 

  

‘‘Willemijn is intrinsiek gemotiveerd om mensen een stukje dichter bij zichzelf te brengen, omdat zij als geen ander weet dat daar de sleutel naar een tevreden leven ligt.”

 

– ANIEK