• Nook, Moodstore, Suuskes en Vintage Vedette

  Ik ben een jaartje weggeweest uit Breda, en ik was in die maanden ook niet echt op hotspot jacht. Breda is zo snel in ontwikkeling qua nieuwe tentjes dat zelfs ik het niet eens bij kan houden. Tot ik natuurlijk getipt word over leuke (vegan) hotspots en zaakjes om woonspulletjes te shoppen. Ik ben ze daarom op een donderdagmiddag even allemaal langsgegaan en heb ze voor je op een rijtje gezet!

  Nook Breda


  Ik hou zelf enorm van de wat kleinere, huiselijke koffietentjes waar het in de winter heerlijk knus oogt, en waar je in de zomer op een leuk klein terrasje van de eerste zonnestralen kunt genieten. Nook betekent dan ook ‘gezellig hoekje’. Het is een tentje waar je terecht kunt voor een heerlijk bakje koffie (met havermelk;-), smootiebowls, echte sandwiches met verrassend beleg, en taart, zowel gezond (de taartjes van sharp sharp) en wat minder gezond, maar wel lekker;-). En ben je een theeleut? Dan ben je hier helemaal aan het goede adres. Eveline en Karen, de eigenaresses, maken hun eigen thee, en kunnen je er alles over vertellen! Je vindt Nook Breda aan van Coothplein nummer 6.

  Suuskes

  Op de plek waar Koffie bij Teun jarenlang zijn koffietjes serveerde (hij is verhuisd naar de Barones), vind je nu Suuskes lunchroom. Susanne is een mega enthousiaste eigenaresse die niet uitgepraat raakt over gezond eten en sporten (en dat hebben we gemeen). Ik ben er inmiddels al regelmatig langsgegaan voor een gezonde bounty reep to go, maar je kunt hier ook heerlijk ontbijten en lunchen met acai bowls en smoothies, en taartjes eten (er is elke keer wel iets nieuws te proeven). Veel green, en veel vegan food, en Suus maakt ook nog steeds heerlijke koffies klaar met allerlei soorten plantaardige melk . Je vindt Suuskes op Lange Brugstraat 25.

  Moodstore
  Wat ik lange tijd best wel miste in Breda was een woonwinkel, en een gave planten store. Met de urban jungle trend en interieurs vol met groen wat je tegenwoordig overal ziet was zo’n winkel heel erg welkom in ons stadje. Inmiddels hebben we zelfs een Sostrene Grene zitten aan de Ginnekenstraat 117, en is op de Haagdijk Moodstore geopend! Een enorm leuke plantenwinkel waar de eigenaresse je met alle liefde kennis laat maken met alle planten en hun voorkeuren. Je shopt hier mooie terracotta potten met vet planten, maar bent hier ook aan het adres voor een hemelsgrote bananenplant en wat mooie woonaccessoires. En, je aankopen worden ook nog eens gratis in Breda bezorgd! Moodstore zit op Haagdijk 82.

  Vintage Vedette

  Een paar winkels voor Moodstore vind je Vintage Vedette. De Haagdijk was normaal een straat die ik alleen doorfietste op weg naar de markt of naar yoga, maar er zitten inmiddels echt hele leuke zaakjes die een bezoekje waard zijn! Zo ook Vintage Vedette. Met een enorm zolder die ik nog helemaal in moet richten lag mijn focus wat meer op het woonshoppen begrijp je wel;-). Ik hou van het mixen en matchen van verschillende stijlen en ben ook gek op vintage spulletjes die je interieur net even wat authentieks geven. In deze leuke winkel kun je terecht voor allerlei vintage vondsten, van hangplanten, zo’n gaaf bureautje, vintage kleding, tot mooie accessoires, en dit alles heel erg betaalbaar. Je vindt Vintage Vedette op Haagdijk 24.

  Ga je een dagje naar Breda? Hier en hier vind je ook nog genoeg inspiratie voor een leuke dag!

  Liefs!

  Willemijn
  Willemijn

  Sinds drie jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, inspireren het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst in Australië of Amerika te wonen, houdt van stille zondagochtenden, zonsopgangen, de natuur, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, de lente en de herfst, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

 • lekker lezen

  Een gedachte over “Nook, Moodstore, Suuskes en Vintage Vedette

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *