• Niet alles is wat het lijkt

  Lief voor je Leif gets personal. Want het is heel leuk om blogjes te lezen van inspirerende vrouwen, om lekkere recepten voorbij te zien komen of onze blije video’s, maar achter die dingen schuilen gewoon echte mensen. Waaronder ik, Wil. Lief voor je Leif is mijn kindje en meteen alles waar ik op dit moment voor sta in het leven. Oprecht. Maar er moet me wat van het hart, gewoon om te laten zien dat alles niet altijd is zoals het lijkt, en wij ook gewoon mensen zijn die met van alles worstelen, hoe positief we ook in het leven proberen te staan.

  Lief voor je Leif, als ik eerlijk ben dan is mijn lijf me over het algemeen niet heel dankbaar. Echt heel lief voor mijn lijf ben ik namelijk de laatste jaren gewoon nooit echt geweest. Ik was streng en obsessief. Heel veel sporten en heel erg gezond eten. Niet weinig eten, maar wel heel strict. Totdat ik verhuisde naar de grote stad, en mijn eetpatroon wat losser werd. Veel terrasjes, uit eten en avondjes uit. Ik genoot van alles, maar mijn lichaam genoot niet mee. Dat was alleen groenvoer gewend, en stribbelde dagelijks tegen.

  Toen ik afgelopen zomer mijn droombaan vond in de gezondheidsbranche viel alles op z’n plek. Ik vond een gezonde balans en een eetpatroon waarbij ik me prettig voelde. Of toch niet? Ik wilde niet meer uit eten omdat mijn lijf niet goed reageerde op gluten, drankjes dronk ik ook niet want ik kreeg hoofdpijn van de suikers, en zo was er altijd wat. Gewoon omdat ik een té lange tijd beperkt had gegeten, was er op een bepaald moment maar weinig wat ik nog kon verdragen. En dat was niet het enige: ik werkte me kapot, at te weinig door alle drukte en balanceerde op het randje van uitputting.

  Aan die periode kwam in januari een eind toen ik op straat kwam te staan. En weer zette ik mezelf niet op nummer 1. Ik sliep niet en ik heb een maand geleefd van de lucht, kreeg van ellende geen hap door m’n keel. Geestelijk stond ik ook niet stil bij wat voor ingrijpends er gebeurd was, ik wilde alleen maar door. Door, voor wie eigenlijk? Om mezelf te bewijzen? Dat ik het allemaal wel kon? Sinds 23 januari heb ik geen groen voedsel meer op. Ik ril bij de gedachte dat ik iets gezonds moet eten en het enige waar ik de afgelopen maanden op heb geleefd waren kwark met hagelslag en chocspoons. Ik flanste voor de blog het ene recept na het andere in elkaar, probeerde er wel wat van te eten, maar het leek of mijn maag vol zat met stenen. Ik sportte trouw, maar voedde mijn lichaam absoluut niet. ’s middags om 4 uur dacht ik vaak voor het eerst aan eten. Mijn lijf is van slag en het wordt tijd dat ik er weer voor ga zorgen. Lief voor je Leif is mijn houvast. Ik wil goed voor mezelf zorgen, niet alleen in de vorm van voeding, maar ook door meer rust te pakken en niet altijd maar door te blijven gaan. Ik neem jullie mee op die trip, want het belangrijkste is dat we gewoon elke dag blijven leren, onszelf blijven ontwikkelen en toch altijd blijven proberen die verdomd moeilijke balans te vinden.

  Liefs

  Willemijn
  Willemijn

  Sinds vijf jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, inspireren het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst in Australië of Amerika te wonen, houdt van stille zondagochtenden, zonsopgangen, de natuur, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, de lente en de herfst, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

 • lekker lezen

  7 gedachten over “Niet alles is wat het lijkt

  1. Jessie schreef:
   Avatar

   Jeetje, ik vind het nogal een heftig verhaal. EN ik ben heel benieuwd hoe je deze slag gaat winnen. Ik zal je zeker met veel interesse volgen.

  2. Nina schreef:
   Avatar

   Mooi en sterk verhaal! EN dan ook lief voor jezelf zijn als je een dag géén sapje drinkt 🙂
   Heel herkenbaar verhaal voor mij.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *