Je innerlijke kind programma

Je innerlijke kind
online programma

schreeuwt jouw innerlijke kind om aandacht en heling?


Je voelt je vaak onrustig en uit balans


Je hebt regelmatig last van hevige emoties die je overvallen
 


Je ervaart een leeg en ongelukkig gevoel in jezelf

Je vindt het moeilijk om te ontspannen, in het nu te zijn

Je twijfelt vaak over je waarde, of je wel goed genoeg bent

Je haalt je geluk vaak uit dingen buiten jezelf

Je weet niet zo goed wie je bent

Je hebt last van patronen en overtuigingen
die telkens voor dezelfde situaties zorgen

Je gaat pijn en verdriet uit de weg

Je kunt in situaties fel uit de hoek komen
en bent emotioneel reactief

Je hebt dagen waarop je emoties alle kanten opgaan,
je ervaart veel pieken en dalen

Je voelt je vaak aangevallen in wie je bent

Dit zijn signalen dat je innerlijke kind gewond is en heling nodig heeft.


Knik je nu in gedachten ja, herken je jezelf hierin? Voel je dan alsjeblieft niet vervelend of beschaamd: dit zijn signalen waarin we ons als mens allemaal herkennen, want ieder van ons is in zekere zin gewond. Weet dat jij niet je patronen en je gedrag bent, dat dit een gevolg is van waar je als kind doorheen bent gegaan. Maar als jij je hierin grotendeels herkent hoop ik wél dat je actie gaat ondernemen. Het leven hoeft namelijk niet zo’n worsteling te zijn. Het kan ook anders.

hi! ik ben willemijn

Ik was die persoon die ik hierboven beschreef.

Tot vijf jaar geleden was het leven regelmatig een behoorlijke worsteling. En al die tijd had ik geen idee wat er met me ‘aan de hand’ was. Ik voelde me vaak leeg, onbestemd, onrustig. Ik was heel erg afhankelijk van anderen om me goed te voelen. Ik had veel last van belemmerende patronen en overtuigingen die ervoor zorgden dat ik telkens weer in dezelfde situaties terecht kwam. Ik ging de hele dag op neer in emoties wat enorm uitputtend was. Ik voelde me ook regelmatig aangevallen, bijna alles wat er buiten mij gebeurde betrok ik op een negatieve manier op mezelf. Ik vluchtte altijd ‘vrolijk’ voor alles wat moeilijk was, pijn, emoties, uitdagingen. De rugzak die ik met me meesleepte werd zwaarder en zwaarder. Diep van binnen vond ik mezelf waardeloos en had ik de overtuiging dat ik niet goed genoeg was, wat weer te herleiden is naar mijn kindertijd.

En al die jaren had ik geprobeerd dat allemaal te verbloemen, weg te stoppen ook.

Mijn innerlijke kind was gewond en getraumatiseerd.

Ongeveer vijf jaar geleden was mijn pijn te groot geworden en werd ik door een traumatische ervaring enorm met mezelf geconfronteerd. Dat was voor mij het moment om naar binnen te gaan keren en écht met mezelf aan de slag te gaan.

Ik moest aan het werk. En ik ben aan het werk gegaan.

In een hutje in Bali heb ik in een paar weken voor mijn gevoel alles in de ogen gekeken. Pijn, verdriet, trauma. Mezelf.

In een redelijk korte periode was ik zo in staat om veel innerlijk werk te doen. De enige weg was er doorheen, en ik ben er doorheen gegaan. En nog steeds doe ik dat, elke dag. Ik kijk in de spiegel, neem mijn verantwoordelijkheid, ga zitten met (oude) pijn en emoties, doorbreek patronen, stel kritische vragen.

Niet altijd makkelijk maar wel enorm bevrijdend en helend.

Op deze innerlijke reis ontstond er een passie om mijn kennis en ervaringen met jou te gaan delen. Dus dat doe ik met Lief voor je Leif.

Ik wil je met de blogs, guides en het online programma aanmoedigen naar binnen te keren en je helpen te ontdoen van alles dat niet jou is en je mag laten gaan. 

Zodat ook jij het leven weer écht kunt gaan beleven. 

Liefs!

 

het programma*

*  Een online programma dat je helemaal zelfstandig en op je eigen tempo kunt volgen


*  10 weken lang wekelijks een nieuwe opdracht, werkboek of guide in je mailbox + aanmoediging, tips, persoonlijke verhalen en meer

* Je bent verzekerd van mijn support. Ik check gedurende het programma bij je in, je kunt vragen aan me stellen: ik ben er voor je!


*  Stap voor stap aan het werk: je ontvangt alle basisinformatie over het innerlijk kind werk, je gaat met behulp van een werkboek reflecteren op je kindertijd, je ontvangt waardevolle gidsen die helemaal in het teken staan van helen en heropvoeden, en handige tools die je helpen om dagelijks ‘het werk’ te doen

 

 

Hoewel het programma digitaal is en je dit helemaal zelfstandig kunt volgen zullen de wekelijkse mailtjes en check-in momentjes je steun, support en houvast bieden en je het gevoel geven dat je het niet helemaal alleen hoeft te doen.   

Dit programma is voor jou als… 

 

* Je je op een laagdrempelige manier wilt gaan verdiepen in het innerlijk kind werk

* Je zelfbewuster wilt worden

* Je inzicht wilt krijgen in je trauma’s, wonden en patronen

* Je opgekropte emoties en pijnlijke ervaringen wilt verwerken

* Je niet helpende patronen wilt gaan doorbreken

* Je emotioneel volwassen wilt worden (op een gezonde manier omgaan met emoties en pijn, je verantwoordelijkheid nemen voor je gedrag)

* Je jouw verleden een plekje wilt gaan geven

* Je de controle over je leven wilt terugnemen

* Als je jezelf beter wilt leren kennen en je persoonlijke ontwikkeling een boost wilt geven

* Je jezelf rust, stabiliteit, kracht en zelfliefde gunt

* Je toe wilt werken naar een duurzame vorm van geluk (in jezelf)

 

*Wanneer je hevige trauma’s hebt ervaren in je kindertijd of hevige problemen ervaart in je leven nu is het innerlijk kind werk zeker niet iets om alleen te doen. Dan zou ik je aan willen raden om hulp en begeleiding te zoeken bij een (psycho)therapeut. Dit programma is geen vervanging van het werken met een coach of therapeut. Uit eigen ervaring weet ik dat je veel zelf kunt doen, maar dat het ook fijn en vaak nodig is om dit proces gedeeltelijk samen met iemand aan te gaan. Soms kom je bepaalde patronen tegen waar je zelf geen grip op krijgt, of zijn bepaalde wonden te hevig om alleen aan te gaan.

Je innerlijke kind programma - Lief voor je Leif

Even praktisch, dit is wat je tijdens het programma ontvangt

Gidsen

Guide deel 1 – basisinformatie over het innerlijk kind werk (32 pag.)
In het eerste deel van de gids ga ik je van alles vertellen over het innerlijk kind werk. Wat is je innerlijke kind precies? Wat houdt het werk in? Op welke manieren ben je gewond en hoe ben je dan gewond geraakt? Wat van vroeger kan er allemaal invloed hebben op jou en je leven nu? In deze guide lees je de informatie die je moet weten om verder te kunnen in je proces. Niet meer en niet minder. 

Guide deel 2 – reflecteren op je kindertijd (19 pag.)
De volgende stap in het programma is reflecteren op je kindertijd. Deze praktische guide gaat je hier stap voor stap bij helpen zodat jij aan het einde van de gids precies helder hebt wat je mag gaan helen, wat je aandacht nodig heeft, welke overtuigingen of patronen je mag gaan doorbreken, welke thema’s er bij je spelen. 

Guide deel 3 – helen (100 pag.)
Het meest uitgebreide deel is deel 3. Helen staat helemaal centraal in deze gids. Een bomvolle guide met belangrijke basisinformatie, stappenplannen, to do’s en oefeningen. Je gaat leren hoe je je kunt verbinden met je innerlijke kind en hoe je dat mensje in jezelf meer de ruimte kunt geven. Hoe je met pijn en emoties kunt omgaan, hoe je nieuwe manieren kiest om met uitdagingen, stress en problemen om te gaan, hoe je patronen doorbreekt. We bespreken dagelijkse of wekelijkse to do’s in je helingsproces en je vindt in de gids een hoop waardevolle helende oefeningen die echt wat in werking zullen zetten in jezelf.

Guide jezelf heropvoeden (28 pag.)
Jezelf heropvoeden is ook onderdeel van het helingsproces. Het betekent dat jij die liefdevolle ouder voor je innerlijke kind gaat worden maar ook dat je jezelf gaat leren wat je vroeger nooit geleerd of ervaren hebt. Zelfliefde en acceptatie, discipline, het stellen van grenzen, zelfzorg, het omgaan met emoties, je verantwoordelijkheid nemen. In deze gids ga je uitgebreid lezen over zelfzorg, grenzen en discipline (‘vaardigheden’ die enorm belangrijk zijn in je helingsproces) en geef ik je meer dan voldoende tips en tools om hierin te groeien! 


Werkboeken

Werkboek je negatieve geloof
In dit werkboek vind je waardevolle oefeningen en tools om je negatieve geloof, de negatieve overtuigingen over jezelf die ervoor zorgen dat je jezelf niet ziet voor wie je bent, te gaan ontdekken. Je bewust worden van deze overtuigingen is zo waardevol! Ook staan er in dit werkboek tips om deze overtuigingen langzaam te gaan transformeren en vind je er wat achtergrondinformatie over gedachten. 

Werkboek zelfbewustzijn ontwikkelen
Dit werkboek ontvang je bij de start van het programma. Zelfbewustzijn is namelijk je basis. Je moet je eerst bewust worden van je patronen, gedachten, wonden, gedrag, acties. In dit werkboek vertel ik je wat zelfbewustzijn is, hoe het eruit ziet om zelfbewust te zijn en krijg je tools en oefeningen. 

Journal werkboek innerlijk kind werk (21 pag.) 
Hoe kun je dagelijks ‘het werk’ doen zonder daar al teveel tijd aan kwijt te zijn? Dit werkboek is de tool die je nodig hebt! Het werkboek staat vol met inspiratie, oefeningen en vragen die je helpen om te verwerken, te helen, patronen te doorbreken. En dat in nog geen kwartiertje per dag.


*De gids die in het teken staat van helen ontvang je fysiek, de rest digitaal

‘‘Ik vond het heel prettig dat er wekelijks nieuwe mails kwamen met opdrachten en dat de cursus in delen is opgedeeld omdat ik zelf anders de neiging zou hebben alles te doen, en daarmee vaak niks. De informatie is fijn te lezen, dus in begrijpbare, makkelijk leesbare taal. De journal oefeningen uit het aparte journal werkboek vond ik heel waardevol. Ik ben super blij dat ik voor deze cursus heb gekozen en zou het programma zeker aan anderen aanraden. Door de vele vragen en oefeningen heb ik veel inzichten en zelfbewustzijn gekregen: het programma heeft een hoop verhelderd!”


– MIRANDA

 Het innerlijk kind werk is een reis voor het leven. Dit programma helpt je op weg.
Biedt je de tools en informatie die je nodig hebt om jouw helingsreis aan te gaan.
 

testimonials

Ik vind de guides die je tijdens het programma krijgt erg waardevol. Veel informatie, leerzaam, op een heel prettige manier geschreven met goede voorbeelden. Ik vind er herkenning in. De motivatie mailtjes tijdens het programma zijn ook erg fijn. Gedurende het programma ben je benaderbaar en betrokken. Heel prettig dat je vragen kunt stellen en dat je de tijd neemt om deze te beantwoorden. Ik heb door het programma geleerd dat ik een gewond kind ben en wat het betekent. Ik denk dat ik dat niet kon accepteren, want het klinkt voor mij heel dramatisch. Ik weigerde mezelf als slachtoffer te zien. Ik heb ook geleerd minder zwart-wit te kijken en minder boos te worden als mijn moeder in haar slachtofferrol zit. Vergeven is misschien de volgende stap, maar dat lukt nog niet. Ik ben blij dat ik je website en programma heb gevonden!

– YVON

Ik vond het heel prettig dat er wekelijks nieuwe mails kwamen met opdrachten en dat de cursus in delen is opgedeeld omdat ik zelf anders de neiging zou hebben alles te doen, en daarmee vaak niks. De informatie is fijn te lezen, dus in begrijpbare, makkelijk leesbare taal. De journal oefeningen uit het aparte journal werkboek vond ik heel waardevol. Ik ben super blij dat ik voor deze cursus heb gekozen en zou het programma zeker aan anderen aanraden. Door de vele vragen en oefeningen heb ik veel inzichten en zelfbewustzijn gekregen: het programma heeft een hoop verhelderd!

– MIRANDA

“Ik wilde wel eens weten waar mijn onzekerheid, triggers en buien vandaan komen. Dus ben ik begonnen met het innerlijk kind programma. Zoals je van Willemijn kunt verwachten is het materiaal heel prettig geschreven, het staat vol met handige voorbeelden en oefeningen. Het nodigt uit tot reflectie en begeleid je echt op de weg naar jezelf. Het brengt best wat teweeg, dit proces. Gelukkig staat Willemijn tijdens dit avontuur klaar met advies en een hart onder de riem. Ik leer een hoop over mezelf, heel fijn!”

– LINDA

“Tot nu toe vind ik het heel bijzonder en helpend om zo specifiek met mijn innerlijk kind bezig te zijn. Ik zie nu al echt verandering in hoe ik naar mijn eigen gedachten en emoties kijk (meer met bewondering en mildheid i.p.v hardheid en kritiek).” 

– A.

“Ik ben veel gaan schrijven naar aanleiding van de opdrachten en informatie uit de gidsen van Lief voor je Leif en vind het innerlijk kind werk heel interessant. Ik ben nu veel bezig met wat er vroeger was, herken patronen en overtuigingen die bij me zijn gaan horen en waar ik graag vanaf zou willen. Ik snap nu beter waarom ik soms op een bepaalde manier reageer in bepaalde situaties. Ik dacht opeens weer aan gebeurtenissen die ik als klein kind heb meegemaakt en waar ik in mijn leven gewoon aan voorbij ben gegaan, maar die duidelijk toch veel meer indruk blijken te hebben gemaakt dan ik gedacht had, want ik heb er bepaalde (vervelende) overtuigingen aan overgehouden. Nu ik er bij stilsta besef ik pas wat een impact deze gebeurtenissen hebben gehad en dat ik ze niet moet bagatelliseren omdat dat niet eerlijk is naar mijn innerlijke kind toe.” 

– JESSICA 

“Ik heb al veel boeken gelezen, meditaties gedaan, cursussen gevolgd, maar jouw guides en tips en blogs over het innerlijk kind werk zijn het meest treffend en helpend. Ik wil je daarvoor ongelooflijk bedanken. Echt.” 

– ANN

aan het einde van het programma… 

Heb je veel meer zelfkennis en ben je zelfbewuster

Heb je inzicht in je wonden, trauma’s en belemmerende patronen

Snap je waarom je bent wie je bent en doet wat je doet (en kun je daardoor met meer zelfcompassie naar jezelf en je gedrag kijken)

Heb je de tools in handen om je wonden te gaan helen, op een alternatieve manier met pijn en emoties om te gaan, patronen te doorbreken en jezelf te gaan heropvoeden

Heb je een waardevolle basis  gelegd in het innerlijk kind werk

Heeft je persoonlijke ontwikkeling een enorme boost gekregen!

Hier ga je naartoe werken

Beeld je eens in… dat je je weer heel voelt en dat lege, waardeloze en onrustige gevoel in jezelf steeds vaker wegblijft. Dat je dat masker wat je al jaren draagt niet meer nodig hebt, dat je zelf heel goed weet en voelt dat je er mag zijn, alles van jou, wat er ook om je heen gebeurt. Beeld je eens in… dat je veel lichter bent, omdat je jezelf dagelijks bevrijdt van oude pijnen en opgekropte emoties. Dat je op een gezonde manier om kunt gaan met wat je voelt, en dat niet allemaal meer hoeft te onderdrukken of wegstoppen. Dat je niet meer hoeft te vluchten maar gewoon met jezelf kunt zijn, met al je gedachten en gevoelens, alles aan kunt kijken wat opkomt. Dat je veel meer zelfkennis en zelfbewustzijn hebt; dat je snapt waarom je doet wat je doet en bent wie je bent, wat zorgt voor zelfcompassie en begrip. Dat je door je ontwikkelde zelfbewustzijn kunt gaan werken aan het doorbreken van oude patronen en het vormen van nieuwe gewoonten en patronen die je ondersteunen in wie jij bent en het leven dat jij wilt leven. Niet meer leven als reactie op je verleden, maar zelf je toekomst creëren. Je eigen pad volgen, ontdekken wie je écht bent en wat je écht wilt. Beeld je eens in… dat je vrede hebt gesloten met je verleden, alles in de ogen hebt gekeken wat je al die jaren uit de weg bent gegaan. Dat je veel meer rust en stabiliteit ervaart. Jezelf steeds vaker ‘gewoon’ gelukkig voelt. Weer de ruimte voelt om echt te gaan leven in plaats van overleven. 


er wacht een totaal ander leven op je. 

Jezelf licht en bevrijd voelen

Jezelf weer goed genoeg voelen en het beste gunnen

In je kracht staan

Gezonde manieren hebben om pijn, verdriet of verlies te verwerken, wat je voelt de ruimte te geven

In staat zijn om te gaan met tegenslagen in het leven

Innerlijk rust ervaren

Vrede hebben met je verleden en je daardoor vol kunnen focussen op de toekomst

Durven zijn wie je echt bent en je eigen waarheid gaan leven

Balans tussen denken en voelen: weer echt plezier kunnen maken, genieten van ontspanning, meer in het nu zijn

Gezondere en meer vervullende relaties

LVJL-NynkeLaagland (7)

wat heb je nodig om dit
programma te doorlopen?

* Nieuwsgierigheid: je staat erover open over jezelf te leren en te ontdekken!

* Een WHY waar je altijd weer op terug kunt vallen

* Je bent bereid om door weerstand en oncomfortabele gevoelens heen te gaan en te gaan DOEN! 

De laatste prangende vraag die je waarschijnlijkt hebt…

Kan ik dit innerlijk kind werk wel zelfstandig gaan doen? Is dit werk niet te zwaar en intensief en gecompliceerd om alleen aan te gaan? Kan ik niet beter met een therapeut gaan werken?

Mijn antwoord? Je kunt een heel groot deel van dit werk prima zelf doen! Jezelf in gaan lezen, basiskennis over het innerlijk kind werk opdoen, reflecteren op je kindertijd zodat je meer inzicht krijgt in wonden, patronen en trauma’s. Zelfstandig stapjes zetten in het helen en jezelf heropvoeden.

Als je me langer volgt dan weet je dat ik mijn helingsproces grotendeels alleen ben aangegaan. Ik kan dus uit ervaring zeggen dat je zeker heel veel zelfstandig kunt doen.

En kom je onderweg iets tegen waar je hulp bij nodig hebt dan is therapie ontzettend waardevol!

Helen is een proces voor het leven.

Naar een therapeut kun je hooguit 1 keer per week of per maand, maar helen omvat dagelijks nieuwe keuzes maken, patronen doorbreken, verwerken, doorvoelen.

Die dagelijkse keuzes maken, dat ga ik je leren in dit programma.  De oefeningen en rituelen die je daarbij gaan helpen komen allemaal voorbij in de cursus. Het programma gaat ervoor zorgen dat het helingsproces onderdeel wordt van je leven zodat je dagelijks ‘het werk’ doet. 

Je innerlijke kind  online programma

het basis programma

– 10 weken lang wekelijks een nieuwe opdracht, werkboek of guide in je mailbox + tips, aanmoediging en persoonlijke verhalen
– Je ontvangt waardevolle gidsen en werkboeken waar je op je eigen tempo mee aan de slag kunt
– De gids die in het teken staat van helen ontvang je fysiek en wordt naar je opgestuurd!
– Je bent verzekerd van mijn support gedurende het programma!

179,00In winkelmand

extra

– Het basis programma
– 2  1-op-1 sessies van 45 min. gedurende het programma

Kies je voor extra dan zul je 2 1-op-1 coachingsessies van 45 min. met me hebben gedurende het programma. Deze sessies kun je gebruiken om samen te reflecteren, dieper in te gaan op inzichten die je hebt gehad, je kunt vragen aan me stellen, ik help je om je inzichten om te zetten in praktische oefeningen en rituelen in je helingsproces, zodat je echt het maximale uit het programma gaat halen!

297,00In winkelmand

 

*Vind je het fijn om even persoonlijk contact te hebben of vraag je je af of het programma is wat jij nu nodig hebt? Stuur me een mailtje! 

FAQ


Ik heb me aangemeld en dan?
Je ontvangt direct je aankoopmail met daarin guide 1 + een werkboek. In deze mail vind je ook alle instructies! Ook zul je binnen 24 uur even een persoonlijk mailtje van me krijgen. 

Is het programma voor iedereen?

NEE! Zeker niet. Het programma is niet voor jou wanneer je hevige traumatische ervaringen of periodes hebt doormaakt in je kindertijd, of wanneer je hevige problemen in je leven nu ervaart. Ik zou je dan altijd willen aanraden om hulp te gaan zoeken in de vorm van een (psycho)therapeut. Het programma zou je zeker naast de sessies met een hulpverlener kunnen volgen. Je leert in het programma alles over je innerlijke kind, het programma geeft je inzichten over jezelf en leert je bijvoorbeeld hoe om te gaan met pijn, emoties, uitdagingen in het leven.

Heb ik bergen tijd nodig om het programma te kunnen volgen?
Als je mee wilt gaan in het tempo van het programma ben je de eerste 6 weken zo’n 1,5 uur per week kwijt aan de oefeningen en opdrachten. Maar je kunt het programma ook prima op je eigen tempo volgen!

Is dit programma voor iedereen ‘te doen’?
JA! Ik snap dat het innerlijk kind werk soms overkomt als een heel pijnlijk proces, en natuurlijk is dat ook weer helemaal afhankelijk van je verleden en alles wat je met je meedraagt, maar ik zie het zelf meer als een ontdekkingsreis. Leren over jezelf. Waarom doe ik wat ik doe, welke patronen heb ik allemaal, waarom reageer ik zo, waar komen deze emoties vandaan? Het is vooral zelfbewustzijn ontwikkelen en inzicht krijgen in jezelf. En alleen die inzichten zijn al ZO ontzettend waardevol. Inzicht hebben in je gedrag verandert ook al echt je leven. Je hebt daardoor veel meer begrip voor jezelf wanneer je op een bepaalde manier reageert of doet. Je ontwikkelt begrip voor anderen omdat je kunt zien en begrijpen dat ieder mens gewond is. Door die zelfkennis krijg je gaandeweg een andere mindset en dat helpt je weer om dit proces als een ontdekkingsreis te gaan zien. Wanneer je weet wat je wonden en je thema’s zijn kun je bewust nieuwe keuzes gaan maken. Jezelf de ruimte geven om te oefenen. Je pelt elke keer een laagje af, tot je steeds dichter bij je ‘echte’ en pure zelf komt. Het programma gaat overigens niet alleen maar over pijn en wonden, maar ook over verbinden met je innerlijke kind, hoe je dat kind in jezelf weer de ruimte geeft, over aan zelfzorg doen, jezelf de dingen leren die je thuis niet meegekregen hebt (discipline, grenzen, communiceren). Je ontwikkeling zal er een enorme boost van krijgen!

Kun je dit proces wel in je eentje aangaan?
Vanuit eigen ervaring kan ik zeggen: ja. Ik heb de afgelopen jaren alleen een aantal sessies met een coach gehad en de rest heb ik zelf gedaan vanuit alle kennis die ik heb (opgedaan). Ik snap dat je wellicht de afweging maakt tussen werken met een therapeut of dit programma. Ik zie het niet als een of of situatie. Dit programma leert je dingen, geeft je tools, die je van een hulpverlener niet leert of krijgt. Dit programma is een basis. Onderweg zul je vast dingen, patronen of bepaalde wonden zijn die je niet zelf kunt helen waar je hulp bij nodig hebt. De sessies met een hulpverlener zijn er om specifiek aan een bepaald thema of onderwerp te werken en daar moedig ik je altijd in aan!

Heb je andere vragen of wil je graag even persoonlijk contact hebben?
Stuur me een mailtje! willemijn@liefvoorjeleif.nl, of klik op het chat icoontje rechts op de pagina.