• Inspirerende talks en interviews

  Informatie is overal. Inspiratie ook. Als je je als mens wilt ontwikkelen dan heeft onze wereld zó ontzettend veel te bieden. En soms kan dat weleens overwhelming zijn, vind ik. Daarom ben ik zelf meer een fase type op het gebied van nieuwe kennis en inspiratie opdoen. De ene periode lees ik veel, dan luister ik weer een tijdje actief podcasts, en nu ben ik de afgelopen maanden regelmatig inspirerende (vaak Amerikaanse) youtube video’s aan het kijken. Zo houd ik het voor mezelf een beetje behapbaar, zeg maar. Over een aantal van die interviews/talks ben ik ZO ontzettend enthousiast dat ik ze graag met je deel in deze blog!

  Marie Forleo: i love her. Wat een fantastisch mens. Ik heb haar een half jaar geleden ‘ontdekt’ en sindsdien kijk ik regelmatig een video/interview op haar youtube kanaal (aanrader voor nog meer inspiratie!). Mijn favoriet is het gesprek met Tony Robbins. Deze video heeft zo ontzettend veel waardevolle informatie. Tony Robbins praat hier onder andere over hoe je kunt stoppen met lijden, hoe je je relaties met anderen verbetert door één simpele switch in mind, wat het over jou zegt als je iemand bewondert of je aan iemand irriteert, en waarom het goed is te onderzoeken van welke ouder of persoon in je leven je de meeste liefde verlangt en wat dat over jou en je gedrag zegt.

  Nog een video van Marie Forleo en dit keer een interview met Elizabeth Gilbert over haar nieuwe boek Big Magic. Elizabeth ken je vast wel van het boek en de film Eat, Pray, Love. Ook deze youtube video zit bomvol inspiratie. Marie en Elizabeth praten over het naar buiten brengen van je ‘gift’, het leven van een creatief leven, over het staan in je mooiste licht, en de gedachten en angsten die daarbij komen kijken en vooral hoe je daarmee om kunt gaan.

  Een prachtige rake speech van Oprah Winfrey die eigenlijk alles in zich heeft wat je met je mee kunt en mag nemen als je onderweg bent naar iets groters. Als je de wereld iets te bieden hebt, en mooie dromen wilt waarmaken.

  Deze speech van Steve Jobs raakte me een paar jaar geleden zo! Zijn levensverhaal, zijn levenslessen en inzichten die hij deelt in deze video zijn enorm inspirerend en waardevol. Must see!

  Ik denk dat we allemaal weleens van die dagen hebben waarin ons hoofd overuren maakt en we steeds dieper wegzakken in een negatieve spiraal. Deze video gaat precies over die vicieuze cirkel, en Tony legt hier heel helder uit hóe je de shift kunt maken door heel simpel je focus te veranderen. Super waardevol!

  Super mooi, kwetsbaar en open interview van Lewis Howes met Brené Brown over haar boek ‘Verlangen naar verbinding’. Een interview over erbij willen horen en daardoor jezelf verliezen, en uiteindelijk inzien en vooral voelen dat je overal hoort, omdat je toebehoort aan jezelf.

  Lewis zijn kanaal is naast Marie ook echt mijn favoriet. Zo’n diversiteit aan gasten, fijne energie en zoveel te leren! Dit interview met Michael Beckwith (ik hou van deze man!) omvat wat mij betreft het leven. Wat je mag leren, waarin je je mag ontwikkelen, hoe je kijkt, handelt, waarom je hier op aarde bent. Het meest waardevolle interview qua wijsheden en inzichten die ik tot nu in mijn leven heb bekeken!

  SuperSoul sessions van Oprah
  Tijdens de SuperSoul sessions geeft Oprah een podium aan (bekende) mensen die op wat voor manier dan ook inspireren. Mensen die een boodschap hebben, een levensverhaal willen delen, hun kennis overbrengen. Veelal onderwerpen op het gebied van spiritualiteit, mindset, persoonlijke ontwikkeling. De twee onderstaande video’s vond ik allebei fan-tas-tisch, dus die deel ik hier met je. De rest kun je vinden als je doorklikt op de website!

  Als je denkt geen passie te hebben
  Elizabeth Gilbert vertelt in deze video waarom ze gestopt is talks te geven over passie. Deze video is voor jou als je op dit moment in je leven denkt geen passie te hebben voor een specifiek iets. Als je geen idee hebt waarvoor je hier op aarde bent. Als je de woorden passie, gift en calling eerder associeert met pijn, of verdriet of teleurstelling omdat je denkt dat je faalt als je geen bepaalde dromen of doelen hebt, of werkzaamheden waarin je hart en ziel kunt leggen.

  http://www.oprah.com/own-supersoulsessions/elizabeth-gilbert-the-curiosity-driven-life-video

  Omarm het ‘anders zijn’ in jezelf
  ‘Cause normal is so basic!’ Deze mega inspirerende talk van Janet Mock over haar pad naar authenticiteit raakte me enorm. Ik hoop dat jij er voor jezelf ook iets moois uit kunt meenemen.

  http://www.oprah.com/own-supersoulsessions/the-path-to-authenticity-embracing-the-otherness-video?playlist_id=59798

  Heb je één van de video’s bekeken? Laat me weten wat je ervan vond of welke inzichten je eruit op hebt gedaan! Liefs

  Foto: Unsplash

  Willemijn
  Willemijn

  '29. Recht door zee en oprecht, ambitieus in alles wat ze doet. Geniet intens van: woorden op papier, magische zonsondergangen, sportmomentjes op de vroege ochtend, ontdekken, herinneringen maken en de wereld aan haar voeten.'

 • lekker lezen

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *