• Havermout uit de oven

    Havermout uit de oven is toch wel mijn favoriete manier om havermout te maken én te eten. Ik ben persoonlijk niet zo van de ‘pap’ en hou wel van wat meer bite (maar wel zoet). Dat heeft deze gebakken havermout helemaal! Door de jaren heen heb ik het recept gefinetuned, en ik geef je mijn nieuwste versie!

    Wat heb je nodig voor een portie? (Ik denk dat dit voor veel mensen een flinke portie is..)

    – 1 rijpere banaan (klein/middel)
    – 1 ei (kun je vervangen door 3 eetlepels appelmoes)
    – 150 ml amandelmelk/kokosmelk
    – Scheutje sinaasappelsap (optioneel)
    – 75 gram havermout
    – Diepvriesfruit (frambozen of blauwe bessen)

    Wat moet je doen?
    – Verwarm de oven voor op 200 graden
    – Gebruik een oven bestendig bakje
    – Prak de banaan fijn en meng deze samen met het ei
    – Voeg de sinaasappelsap en de (plantaardige) melk toe en meng dit goed
    – Voeg daarna de havermout toe. (Ikzelf voeg altijd havermout toe op gevoel. Houd je van een wat vastere substantie dan is een dik mengsel oké, zoals je het als pap zou eten, wil je het wat luchtiger dan zorg je dat het iets vloeibaarder is. Experimenteren doet wonderen!)
    – Als laatste kun je naar smaak fruit toevoegen. Ik gebruik meestal diepvriesframbozen. Een aantal frambozen in de havermout, en een aantal erbovenop.
    – Bak de havermout 30 minuten in de oven
    – Eetse!

    Willemijn
    Willemijn

    Sinds vijf jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, inspireren het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst in Australië of Amerika te wonen, houdt van stille zondagochtenden, zonsopgangen, de natuur, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, de lente en de herfst, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

  • lekker lezen

    2 gedachten over “Havermout uit de oven

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *