A guide to self love

a guide to self love - lief voor je leif

Hoe anders zou je in het leven staan als je helemaal kunt omarmen wie je bent? Wanneer je niks meer buiten jezelf nodig hebt om je goed te voelen, jij je eigen stevige basis kunt zijn en je voelt en erkent dat liefde is wie jij bent?

Hoe fijn zou het zijn als je jezelf áltijd genoeg vindt en daar nooit meer aan twijfelt,
wat er ook gebeurt in of buiten jou…?

Herken jij jezelf hierin??

 • Je voelt je afhankelijk in (liefdes)relaties
 • Je bent streng voor jezelf en legt de lat heel erg hoog
 • Je haalt jezelf vaak naar beneden
 • Je past je aan om geaccepteerd te worden
 • Je vindt het moeilijk om goed voor jezelf te zorgen
 • Je hebt externe goedkeuring en waardering nodig om jezelf oké te voelen
 • Je bent onzeker en je twijfelt over je waarde
 • Je bent niet graag alleen
 • Je weet je geluk niet goed in jezelf te vinden
 • Je durft de ruimte niet in te nemen die je verdiend en te kiezen voor wat goed is voor jou

Dit was ik jaren geleden. Mijn gebrek aan zelfliefde had invloed op zóveel dingen in mijn leven: werk, passie, (liefdes)relaties, communicatie, zelfvertrouwen, eigenwaarde, dromen waarmaken, ontvangen, mezelf geluk toestaan. En hoewel ik wel wist wat het probleem was, zag ik zelfliefde en zelfacceptatie als een niet te beklimmen berg. Ik had het idee dat ik daar enorm veel voor moest overwinnen en aangaan. Toch deed ik het, omdat het leven me uitnodigde, en vooral duidelijk maakte dat ik zo niet verder kon. Ik ging op ontdekking, in en naar mezelf. In de jaren die volgden ben ik gaan opschonen en loslaten. Ik ging met mijn mindset en met het doorbreken van (denk)patronen aan de slag, terwijl ik stapje voor stapje meer aan zelfzorg deed om op een andere, zachtere manier te leren kijken. Hier kwam ik achter:

Zelfliefde is het antwoord op (bijna) alles

Het is met Lief voor je Leif mijn missie geworden om wat ik op mijn reis heb geleerd, en nog steeds leer, door te geven. En dat doe ik met deze guide to self love! In deze gids heb ik al de kennis, inzichten, tips, overdenkingen en oefeningen verwerkt die mij op mijn eigen journey geholpen hebben om weer terug te komen bij mezelf. Ik hoop oprecht dat alles in deze guide ook zo’n verrijking voor jou en jouw leven gaat betekenen als dat het voor mij heeft betekend!

a guide to self love - lief voor je leif

A guide to self love

 
 • Op een fijne en toegankelijke manier aan jezelf werken
 • Mooie oefeningen die echt iets in je in beweging zetten
 • Tools om denkpatronen te doorbreken
 • Vragen, oefeningen en overdenkingen die je inzichten geven over jezelf
 • Positieve, warme en liefdevolle stap voor stap begeleiding op jouw pad naar zelfliefde
 
Deze onderwerpen vind je onder andere in de handleiding:

* Zelfacceptatie
* Zelfzorg
* (Denk)patronen doorbreken
* Omgaan met emoties
* Mediteren en andere rituelen

* Kwetsbaarheid
* Mindset
* Alleen zijn
* Goedkeuring
* Grenzen stellen
* Een hoge standaard

De gids bestaat uit drie delen

DEEL 1: uitleg over het begrip zelfliefde, waarom het moeilijk is om van jezelf te houden en
waar dat ‘niet goed genoeg voelen’ vandaan komt – 11 pagina’s

DEEL 2: zelfliefde in praktijk. 24 hoofdstukken met onderwerpen die allemaal verband houden met zelfliefde +
bijbehorende oefeningen, vragen, overdenkingen en tips – 56 pag.

DEEL 3: mijn persoonlijke verhaal – 8 pag.

a guide to self love - lief voor je leif

A guide to self love

De digitale handleiding ‘A guide to self love’
Deel 1, 2 & 3 – ruim 70 pagina’s

22,00In winkelmand

testimonials

“De eerste indruk is erg fijn! De guide is overzichtelijk en de vormgeving alleen al is prachtig. Zo lieflijk. Past perfect bij de inhoud! Iets wat ik vaak miste bij andere ‘gidsen/trainingen’ op het gebied van zelfliefde is dat er weinig concrete voorbeelden in stonden en dat het vaak toch grotendeels algemene informatie betrof. In deze guide staan talloze voorbeelden, prachtige teksten, goed uitgelegde oefeningen en rake inzichten. Je kan zien én voelen dat dit recht uit je hart en op basis van je eigen ervaring geschreven is. Het voelt ook alsof je écht begeleidt wordt en het niet allemaal alleen hoeft te doen. Ik kan echt niet wachten om hier mee aan de slag te gaan!”

– ELLIS

“Self care? Moet dat? Ohhh het is een onderwerp dat ik het liefst oversla. Maar eerlijk is eerlijk, inmiddels weet ik ook dat dat precies de reden is dat ik mezelf altijd voorbij loop. Wat ik daarnaast ook weet, is dat de wijze woorden van Willemijn mij daardoor extra raken. Als iemand weet hoe je in contact met jezelf kunt komen en positiever naar jezelf kunt kijken, is zij het wel. En nu heeft ze een heel toegankelijke tool gecreëerd om je hierin te laten groeien. En behalve dat de vormgeving van de gids prachtig is, raken de woorden me met net zoveel kracht als haar gedichten. Elke zin inspireert me tot meer innerlijke rust..”

– LIZA

a guide to self love - lief voor je leif

Een leven waarin je gelukkig bent met jezelf, waarin je je zelfverzekerd en waardig voelt, je fungeert als je eigen cheerleader en je vanuit die mooie en liefdevolle plek in jezelf de wereld tegemoet kunt gaan. Daar ben je naar op weg als je met deze gids aan de slag gaat. Daar geloof ik zó erg in. 

Door deze guide...

 

 • Ga je op een zachtere en meer liefdevolle manier naar jezelf kijken
 • Durf je laagjes dieper te gaan en echt contact te maken met jezelf 
 • Zie je in dat jij precies bent zoals je zou moeten zijn en durf je steeds meer je uniekheid te omarmen 
 • Voel en ervaar je dat je dingen in jezelf kunt vinden en oplossen
 • Durf je steeds meer te kiezen voor jezelf en jouw welzijn
 • Ben je in het bezit van een hele hoop tips op het gebied van waardevolle rituelen die je ondersteunen om jezelf liefdevol te behandelen en wat milder te zijn
 • Sta je bewuster in het leven
 • Heb je inzicht in hoe je gedachten werken en hoe je deze patronen kunt doorbreken
 • Weet je hoe je je eigen cheerleader kunt zijn
 • Raak je geïnspireerd en gemotiveerd om in ontwikkeling te blijven
a guide to self love - lief voor je leif

A guide to self love 

De digitale handleiding ‘A guide to self love’
Deel 1, 2 & 3 – ruim 70 pagina’s

 

 

22,00In winkelmand

 

Goed om te weten

Ik weet zeker dat deze guide zal aanvoelen als een warm bad wanneer je ‘m ‘doorbladert’ en leest, maar ik moet het toch even zeggen: lezen alleen is helaas niet genoeg. Je zult echt tijd moeten vrijmaken om in de onderwerpen te willen duiken, en de oefeningen in de praktijk te brengen.

Deze gids is geen vervanging van welke vorm van hulpverlening dan ook. Wanneer je van jezelf weet dat je nog het een en ander hebt aan te gaan in jezelf (ballast, pijn, trauma’s) dan is deze gids niet dé oplossing. Ik kan je op papier niet leren hoe je jezelf vrij maakt zodat de liefde in jezelf weer kan stromen. Wel kan de handleiding een mooie aanvulling zijn op bijvoorbeeld coaching en is het een manier om aan zachtheid en zelfzorg te gaan werken, op een andere manier te gaan denken en kleine positieve rituelen in je leven toe te voegen.

Dit is het ook niet: een snelcursus naar ‘verlichting en zelfacceptatie’. Zelfliefde is niet iets wat je opeens ‘hebt’ na het lezen van een paar inzichten en het toepassen van wat tips. Ik zie het meer als een soort bloem die zich steeds meer ontvouwt. Het is een proces van kleine stapjes en kleine overwinningen. Soms moet je eerst wat opschonen voordat je verder kunt, en daarna is het vooral veel toepassen en jezelf nieuwe gewoonten aanleren. Dit kost tijd en daar mag je alle tijd voor nemen. De guide ondersteunt je in dit proces, en kun je er elke keer weer opnieuw bijpakken als je tegen bepaalde issues of onderwerpen aanloopt, of weer even een liefdevolle reminder nodig hebt.

Je hoeft niet (net als ik destijds) totaal in de kreukels te liggen om aan jezelf en de liefde voor jezelf te gaan werken. Ook als je je prima voelt, in een fijne relatie zit en happy in het leven staat kun je besluiten dat je jezelf wil gaan ontwikkelen. Deze gids is geschikt voor iedereen die meer van binnen naar buiten wil gaan leven,  de verdieping op wil zoeken en zichzelf wat liefdevoller en milder wil behandelen.