• Granola chunks

    Je kunt je vast nog wel die pakken herinneren met die grote brokken cruesli erin. Vroeger verslond ik die, in de wetenschap dat het nog gezond was ook (dat stond namelijk op het pak). Nu weet ik gelukkig wel beter en start ik de dag met echte vitamientjes zoals een smoothie met lekker veel groenten. Toch heb ik af en toe nog wel zin in iets granola achtigs, maar dan wel zoals die brokken en niet alleen wat halfslachtige geroosterde havervlokjes;-). Dus ik googelde wat Amerikaanse websites af en kwam erachter dat dadels prima dienst doen als middel om ervoor te zorgen dat de brokken niet uit elkaar vallen. In combinatie met mijn favoriete noten en zaden en wat kaneel is dit een hele gezonde en vooral lekkere vervanging van de cruesli.

    Granola chunks
     
    Voorbereiding
    Bereiding
    Totale tijd
     
    Auteur:
    Type gerecht: Ontbijt
    Hoeveelheid: Voor 6/8 porties
    Ingrediënten
    • 100 gram hazelnoten
    • 100 gram zonnebloempitten
    • 150 gram walnoten
    • 8 medjoul dadels
    • 2 el pindakaas
    • Scheutje amandelmelk/kokosmelk (50 ml)
    • Drupje vanille-extract
    • 1 flinke tl kaneel
    • Variaties: kies de noten/zaden die jij het lekkerste vindt, of gebruik ipv kaneel cacao poeder
    Instructies
    1. Voor dit recept heb je echt die lekkere sappige verse dadels nodig, en dus niet die soort plastic (goedkopere variant).
    2. Verwarm de oven voor op 150 graden.
    3. Ontpit de dadels en doe ze samen met de pindakaas, amandelmelk en vanille-extract in de keukenmachine. Mix tot een glad en plakkerig geheel.
    4. Doe dit mengsel apart in een kom en mix daarna de noten en zaden in de keukenmachine tot een grove maling (dus mix de noten niet helemaal fijn).
    5. Gooi dan deze 2 mengsels in één kom en kneed goed door elkaar.
    6. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel hierover het granola mengsel. Op deze manier kun je je granola chunks zo klein of groot maken als je zelf wilt, de dadels zorgen ervoor dat het blijft plakken.
    7. Verdeel als laatste flink wat kaneel over de granola en zet de bakplaat in de oven.
    8. Schep de granola om de 5/10 minuutjes even om. Na ruim 20 minuten was de granola bij mij krokant.
    9. Laat daarna een half uurtje goed afkoelen en genieten maar!
    10. Je kunt deze granola chunks prima een klein weekje bewaren in een afgedekte pot.

     

     

    Willemijn
    Willemijn

    ''27. Recht door zee en oprecht, ambitieus in alles wat ze doet. Geniet intens van: schrijven, magische zonsopkomst, versjes, Dishoek, wegdromen, mijn sportmomentje op de vroege ochtend, voorjaar, verse bloemen, ontdekken, de wereld aan mijn voeten en nog zoveel meer.''

  • lekker lezen

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept: