• Gezonde snickers

    Ik moet bekennen dat ik een beetje een suiker watje ben. Na het eten van een stukje gezonde snickers (met natuurlijke suikers) had ik de hele middag koppijn. Zo erg is het dus al met me gesteld haha. Maar omdat ik het af en toe wel leuk vind om de keuken in te duiken voor een nieuw Lief voor je Leif receptje blijf ik dat ook gewoon lekker doen. Deze heb ik trouwens vorige week ook voor Koffiebar Sowieso gemaakt, dus als je geen zin hebt om zelf in de keuken te staan kun je ze daar gaan eten!

    Lief voor je lijf proof snickers
     
    Voorbereiding
    Bereiding
    Totale tijd
     
    Auteur:
    Type gerecht: Snack
    Hoeveelheid: 10 repen
    Ingrediënten
    • Bodem:
    • 8 el kokosolie
    • 4 el plantaardige melk
    • 2 el zoetmiddel
    • ½ tl vanille extract
    • 150 gram amandelmeel/gemalen cashewnoten of havermeel
    • Karamel laag:
    • 150 gram medjoul dadels
    • 3 el pindakaas/amandelpasta
    • 1 tl vanille extract
    • 2 el water (of meer als het nog te droog is)
    • Topping:
    • 5 el kokosolie, gesmolten
    • 4 el cacao poeder
    • 50 gram pure gesmolten chocolade
    Instructies
    1. Bekleed een bakblik (brownie vorm of cakeblik) met een bakpapiertje. Smelt de kokosolie. Blend de amandelmeel met de kokosolie, vanille extract, plantaardige melk en het zoetmiddel. Je krijgt nu een soort van deeg. Verspreid dit over je bakblik (afhankelijk of je repen of vierkante bites wilt maken) en druk goed aan. Zet in de tussentijd in de vriezer.
    2. Blend daarna de medjoul dadels samen met de pindakaas, vanille extract en water tot een karamel massa. Is het nog te droog voeg dan wat water toe. Verdeel deze laag bovenop de bodem. Houd je lepel even onder de warme kraan en druk goed aan.
    3. Meng vervolgens de topping. Puur en alleen cacao poeder met kokosolie vind ik persoonlijk nogal bitter dus voeg ik er nog wat gesmolten chocolade aan toe. Verdeel de gesmolten choco over de karamel laag en maak af met een handje pinda's. Je kunt de snickers een paar uur in de vriezer op laten stijven, ze zijn dan net wat steviger en frisser dan uit de koelkast. Ontdooi een kwartiertje voor je de snickers aansnijdt.

     

    Willemijn
    Willemijn

    '29. Recht door zee en oprecht, ambitieus in alles wat ze doet. Geniet intens van: woorden op papier, magische zonsondergangen, sportmomentjes op de vroege ochtend, ontdekken, herinneringen maken en de wereld aan haar voeten.'

  • lekker lezen

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept: