• Geroosterde groenten met vadouvan

    Ik matchte Vadouvan kruiden(kerrie) met geroosterde groenten(kikkererwten, bloemkool en zoete aardappel) en it turned out pretty well. Dus ik deel vandaag het receptje hier op Lief voor je Leif!

    Wat heb je nodig voor 2/3 personen?
    • 200 gram bloemkoolroosjes
    • 2 grote zoete aardappels, in kleine blokjes
    • 1 blik kikkererwten(200 gram), uitgelekt
    • 2 flinke eetlepels vadouvan kruiden(Jonnie Boer)
    • 3 el olijfolie
    • 100 gram pijnboompitjes, geroosterd
    Bereidingswijze:

    1. Maak van de grote bloemkoolstronkjes kleine roosjes.
    2. Breng de bloemkoolroosjes en zoete aardappelblokjes heel kort aan de kook(10 minuten) en giet daarna af.
    3. Meng de Vadouvan kruiden met de olijfolie tot een papje.
    4. Doe de kikkererwten, zoete aardappel en bloemkool in een ovenschaal en meng hierdoor de Vadouvan kruiden. Hou je van pittig dan kun je nog wat extra kruiden toevoegen.
    5. Rooster de groenten voor 20/25 minuten in de oven op 180 graden, rooster de laatste paar minuten de pijnboompitjes mee.
    Willemijn
    Willemijn

    Sinds drie jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, inspireren het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst in Australië of Amerika te wonen, houdt van stille zondagochtenden, zonsopgangen, de natuur, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, de lente en de herfst, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

  • lekker lezen

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *