• Geroosterde groenten met vadouvan

    Ik matchte Vadouvan kruiden(kerrie) met geroosterde groenten(kikkererwten, bloemkool en zoete aardappel) en it turned out pretty well. Dus ik deel vandaag het receptje hier op Lief voor je Leif!

    Geroosterde groenten met vadouvan
     
    Voorbereiding
    Bereiding
    Totale tijd
     
    Auteur:
    Type gerecht: Diner
    Hoeveelheid: ⅔ personen
    Ingrediënten
    • 200 gram bloemkoolroosjes
    • 2 grote zoete aardappels, in kleine blokjes
    • 1 blik kikkererwten(200 gram), uitgelekt
    • 2 flinke eetlepels vadouvan kruiden(Jonnie Boer)
    • 3 el olijfolie
    • 100 gram pijnboompitjes, geroosterd
    Instructies
    1. Maak van de grote bloemkoolstronkjes kleine roosjes.
    2. Breng de bloemkoolroosjes en zoete aardappelblokjes heel kort aan de kook(10 minuten) en giet daarna af.
    3. Meng de Vadouvan kruiden met de olijfolie tot een papje.
    4. Doe de kikkererwten, zoete aardappel en bloemkool in een ovenschaal en meng hierdoor de Vadouvan kruiden. Hou je van pittig dan kun je nog wat extra kruiden toevoegen.
    5. Rooster de groenten voor 20/25 minuten in de oven op 180 graden, rooster de laatste paar minuten de pijnboompitjes mee.

     

    Willemijn
    Willemijn

    '29. Recht door zee en oprecht, ambitieus in alles wat ze doet. Geniet intens van: woorden op papier, magische zonsondergangen, sportmomentjes op de vroege ochtend, ontdekken, herinneringen maken en de wereld aan haar voeten.'

  • lekker lezen

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept: