• De LVJL ijsjestest

  Meisjes die enorm houden van ijsjes. Dat zijn Soof (vriendinnetje en huisgenootje) en ik absoluut. We wonen middenin het centrum met op 2 minuten loopafstand al minimaal 3 ijssalons. Dus schaarste is nooit echt aan de orde, haha. Het leek ons dan ook wel leuk om nou eens écht te gaan beoordelen wie nou het beste en lekkerste ijs in Breda verkoopt (gebaseerd op een mening uiteraard). Dat leuke plan hadden we op een regenachtige dag in april, maar wat achteraf helemaal niet zo stom was, want we hoefden nergens te wachten en overal waren ze op en top vriendelijk. Het werd een leuke middag en na afloop konden we letterlijk geen ijsje meer zien.

  ijssalon Bon Appetit

  2016-04-29 14.59.32We starten de LVJL ijstest bij de nieuwe ijssalon Bon Appetit. Deze vind je tegenover parkeerplaats Vlaszak in de Groene Poort naast The Tosti Club. Bon Appetit is een mega grote ijssalon met 80 zitplaatsen. Naast heel veel ijs kun je er ook gewoon een broodje of salade eten, maar daar kwamen wij natuurlijk niet voor. Soof nam kinder bueno en ik bon bon rocher. Buiten dat je voor 1,25 gewoon echt heel weinig ijs voor je geld kreeg, vonden wij de romigheid ver te zoeken en de smaak konden we er ook niet uitpikken. Ook vinden wij als meisjes zijnde het belangrijk dat je er gezellig kunt zitten (aangezien het aan een weg grenst), en de ruimte sprak ons ook niet echt aan. Conclusie: ik denk dat je ons niet snel hier zult terugzien, helaas.

  Scoops

  2016-04-29 15.12.12We vervolgden onze weg en liepen door de Veemarktstraat naar Scoops. Een gezellig ogende ijssalon met frozen yoghurt, vers schepijs (in Limburg gemaakt), softijs en verschillende milkshakes en smoothies. We namen samen een bolletje bramenijs, en proefden een lepeltje kaneelkussentjes en citroenijs. Euuhh. hier worden we pas enthousiast van!! De citroen is echt fluweelzacht(ja, ik weet het, foute benaming), zonder mega romig te zijn. Precies zoals ijs bedoeld is. Naast het feit dat je hier heerlijke krokante horentjes kunt krijgen met smarties en spikkels om de randjes (cute!), hebben ze hier echt heerlijk ijs, staat er een vriendelijke eigenaar die graag vertelt en heerst er een fijn sfeertje.

  Toetie Froetie

  2016-04-29 15.29.22Op de grote Markt vind je Toetie Froetie. Een klein maar fijne ijssalon die lekker clean en zomers oogt: precies zoals een ijssalon bedoeld is. We mochten wat smaakjes proeven en genoten van cakebeslag, cheesecake en mango. Buiten dat het ijs er in de bakken echt méga goed uitziet (het glanst en de kleuren zijn heel erg helder), smaakt het ijs ook echt super lekker. Bij Toetie Froetie kunnen we de smaken voor het eerst ook duidelijk onderscheiden. Het ijs smaakt romig zonder als een blok op je maag te vallen en zoals Soof zegt: ”het smelt weg op je tong (hahaha).” Woon je in het Ginneken dan kun je bij Gusti ook genieten van het ijs van Toetie Froetie, want het betreft dezelfde eigenaar.

  La Bohème

  2016-04-29 15.51.58Misschien niet heel bekend, maar zeker wel in onze test opgenomen is La Bohème. Van oorsprong een bon bon zaak (die je waarschijnlijk wel van je oma’tje kent), maar aan de Markendaalse weg vind je in de winkel ook een gedeelte ijs. Een beetje sceptisch ging ik (Wil) naar binnen. Zou dat nou wel wat zijn? Euh JA! Een heel erg vriendelijk meisje begon enthousiast  te vertellen dat ze bij La Bohème het ijs allemaal zelf bereiden in de ruimte achter de winkel én dat ze gebruik maken van het maximale toegestane percentage room in het ijs waardoor het gewoon, nouja, super lekker smaakt. Inmiddels zaten wij na ieder 3 bollen en verschillende lepels ijs al aardig vol, maar toch kon ik het niet laten om hier ook even wat te proeven. We gingen voor yoghurt, honing, pecan, en mén, dit is vanaf nu mijn favoriete ijssalon en ijssmaak.

  Frezzo

  2016-04-29 16.39.00Ons eindstation werd ijssalon Frezzo aan Van Coothplein.  Inmiddels stonden onze lijven op klappen, maargoed, voor een lekker ijsje maak je gewoon plaats toch? Ook hier werden we geholpen door een heel vriendelijk en enthousiast meisje. Haar favoriete smaak? Oma’s appeltaart, die we vervolgens ook even mochten proeven. Goddelijk! Ik neig bij het kiezen eigenlijk nooit naar appel, maar dit moet ik zeker wel vaker gaan doen. Naast het proeven van een lepeltje namen we allebei nog één bolletje ijs, Soof koos weer Kinder Bueno (om als een echte AD ijs tester de smaken eens goed te kunnen vergelijken hahaha), en ik ging voor panna cotta met kers. Onze complimenten zijn inmiddels wel uitgedeeld, maar over Frezzo ook niet meer dan alleen maar enthousiasme.

  Soof en ik hebben door de LVJL ijstest gewoon een vet gezellige middag gehad, maar we hopen natuurlijk dat we jou ook een beetje op weg hebben geholpen waar je nou het beste terecht kunt voor het allerlekkerste ijsje van Breda.

  Op naar hééél veel mooie zomerse ijsjes dagen!

  Willemijn
  Willemijn

  Sinds vijf jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, inspireren het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst in Australië of Amerika te wonen, houdt van stille zondagochtenden, zonsopgangen, de natuur, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, de lente en de herfst, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

 • lekker lezen

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *