• Courgetti met gerookte zalm en avocado

    Ik kan me de laatste keer niet meer heugen dat ik pasta at, aangezien ik nu al zo’n 1,5 jaar courgetti eet. Courgetti zijn simpelweg gewoon courgette slierten door een spirelli gehaald. Zo heb je super simpel een gezond pasta’tje! Tegenwoordig verkopen ze het ook kant en klaar bij de appie, dus doe er je voordeel mee;-). In combinatie met zalm, bieslook en avocado is dat weer een powerfood maaltje!

    Courgetti met zalm en avocado
     
    Voorbereiding
    Bereiding
    Totale tijd
     
    Auteur:
    Type gerecht: Dinner
    Hoeveelheid: 2 personen
    Ingrediënten
    • 2 courgettes, in slierten (of 1 pakje kant en klare courgetti sliertjes van de AH)
    • 200 gram gerookte zalm
    • 1 rijpe avocado
    • Sap van 1 limoen
    • Snufje peper en zout
    • Scheutje water
    • Handje pijnboompitjes
    Instructies
    1. Doe wat olijfolie of kokosolie in een koekenpan en bak de courgetti sliertjes even kort aan (hooguit 5 minuutjes).
    2. Doe het vruchtvlees van de avocado samen met limoensap, peper, zout en het scheutje water in de blender en mix tot een gladde saus (prakken kan ook;-).
    3. Verdeel de courgetti over 2 borden, snijd de zalm in reepjes en verdeel samen met de avocado saus over de courgetti.
    4. Bak de pijnboompitjes ondertussen even bruin in de koekenpan en maak de borden hiermee af.

     

    Willemijn
    Willemijn

    ”27. Recht door zee en oprecht, ambitieus in alles wat ze doet. Geniet intens van: schrijven, magische zonsopkomst, versjes, Dishoek, wegdromen, mijn sportmomentje op de vroege ochtend, voorjaar, verse bloemen, ontdekken, de wereld aan mijn voeten en nog zoveel meer.”

  • lekker lezen

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept: