• Courgetti met gerookte zalm en avocado

    Ik kan me de laatste keer niet meer heugen dat ik pasta at, aangezien ik nu al zo’n 1,5 jaar courgetti eet. Courgetti zijn simpelweg gewoon courgette slierten door een spirelli gehaald. Zo heb je super simpel een gezond pasta’tje! Tegenwoordig verkopen ze het ook kant en klaar bij de appie, dus doe er je voordeel mee;-). In combinatie met zalm, bieslook en avocado is dat weer een powerfood maaltje!

    Wat heb je nodig voor twee personen?

    • 2 courgettes, in slierten (of 1 pakje kant en klare courgetti sliertjes van de AH)
    • 200 gram gerookte zalm
    • 1 rijpe avocado
    • Sap van 1 limoen
    • Snufje peper en zout
    • Scheutje water
    • Handje pijnboompitjes
    Bereidingswijze:

    1. Doe wat olijfolie of kokosolie in een koekenpan en bak de courgetti sliertjes even kort aan (hooguit 5 minuutjes).
    2. Doe het vruchtvlees van de avocado samen met limoensap, peper, zout en het scheutje water in de blender en mix tot een gladde saus (prakken kan ook;-).
    3. Verdeel de courgetti over 2 borden, snijd de zalm in reepjes en verdeel samen met de avocado saus over de courgetti.
    4. Bak de pijnboompitjes ondertussen even bruin in de koekenpan en maak de borden hiermee af.
    Willemijn
    Willemijn

    Sinds drie jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, inspireren het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst in Australië of Amerika te wonen, houdt van stille zondagochtenden, zonsopgangen, de natuur, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, de lente en de herfst, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

  • lekker lezen

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *