• Courgette pasta

    Ik heb sinds een paar weken eindelijk weer een spirelli aangeschaft (ik had er in een ver verleden al een hoor, maar toen ging ik verhuizen en was hij opeens verdwenen). Mocht je niet weten wat dat is: een apparaat om sliertjes pasta van bijvoorbeeld courgette of wortel te maken, en dat noem je dan courgette pasta, of courgetti. Sindsdien eet ik wekelijks weer pasta, maar dan anders. Gezonder zeg maar, en bomvol groenten, aangezien het uit groente bestaat. Ik heb mijn favoriete ‘pasta’ recept voor je uitgewerkt in deze blog. Super simpel en heel snel klaar! Heb je nou geen spirelli dan zou ik hem zeker aanschaffen, en anders kun je tegenwoordig ook courgette of wortel sliertjes bij AH kopen (versafdeling).

    PS: Het is een licht receptje (maar vult echt goed door de groenten). Als je daarna nog wilt gaan sporten of je hebt een actieve dag gehad is het wellicht te weinig. Hou daar rekening mee!

    Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

    Voor de saus (er blijft wel wat over)
    100 gram zongedroogde tomaatjes
    2 gegrilde paprika’s (uit een potje)
    75 gram olijven (welke je lekker vindt)
    1 teentje knoflook
    Klein handje basilicumblaadjes
    30 gram pijnboompitten
    Olijfolie
    Peper en zout
    Extra toevoeging: parmezaanse kaas (ik eet geen kaas)

    4 smalle courgettes (2 pp)
    Een flinke hand cherrytomaatjes
    Een klein handje pijnboompitten

    Wat moet je doen?
    Stop alle ingrediënten voor de saus in de keukenmachine of blender en mix tot een ‘gladde’ saus. Je kunt hem zelf op smaak brengen met peper en zout, en wat dunner maken door meer olijfolie toe te voegen.

    Was de courgettes. Snijd de uiteinden eraf en maak met een spirelli pasta slierten van de courgette. Het lijkt heel veel, maar als je de courgetti kort aanbakt (zonder olie) in de pan slinkt het enorm.

    Verhit een koekenpan of wok op het vuur, rooster de pijnboompitten tot ze bruin zijn en houdt ze daarna even apart. Voeg de courgetti toe aan de pan en hussel tijdens het aanbakken de saus erdoorheen. Een paar minuutjes aanbakken is voldoende. Je kunt voor het serveren het vocht nog even afgieten wat vrijkomt van de courgette. Verdeel daarna de pasta over de borden, snijd de tomaatjes door midden en verdeel ze, en maak af met de pijnboompitten. Bon appetit!

    Willemijn
    Willemijn

    ''28. Recht door zee en oprecht, ambitieus in alles wat ze doet. Geniet intens van: woorden op papier, magische zonsondergangen, mijn sportmomentje op de vroege ochtend, ontdekken, herinneringen maken en de wereld aan mijn voeten.''

  • lekker lezen

    2 gedachten over “Courgette pasta

    1. Astrid schreef:

      Wat klinkt dit lekker! En inderdaad stukken gezonder dan gewone pasta. Mijn schoonmoeder heeft massa’s courgettes uit de tuin en had ook al eens lasagne met deels courgette i.p.v. lasagnebladeren voor mij gemaakt.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *