• Choco snacks

    Snoepen doe ik ook heus weleens, maar suiker dat kan ik niet handelen, dus dat ga ik het liefst uit de weg. Meestal maak ik als ik ergens zin in heb zelf een snack. Deze choco balletjes zijn al jaren favoriet bij mij. Waarom? Voedzaam (enorm vullend!) en chocolade;-). Zeker in deze maand met pepernoten en kerstkransjes sta ik extra vaak in de keuken om iets lekkers te bakken om dat allemaal te kunnen weerstaan (haha) en mijn eigen gezonde snacks te maken!

    Wat heb je nodig voor ongeveer 10/12 balletjes?

    – 150 gram walnoten (of een mix van walnoten en bijvoorbeeld hazelnoten)
    – 4 eetlepels havermout
    – 200 gram medjoul dadels (rond de 10)
    – 3 eetlepels kokosolie (hard)
    – 3 eetlepels raw cacao poeder

    Met eetlepel bedoel ik afgestreken, dus niet een volle eetlepel.

    Wat moet je doen?
    Ontpit de medjoul dadels en week ze in heet water een paar minuutjes tot ze goed zacht zijn, giet daarna het water af. Maal de noten ondertussen samen met de havermout fijn in de keukenmachine. Het mag best een wat grovere korrel blijven, helemaal fijn malen hoeft niet. Voeg daarna de dadels toe samen met de kokosolie en het cacaopoeder. Blenden maar! Wanneer alles goed gemengd is en aan elkaar is gaan plakken kun je balletjes gaan vormen. Door de kokosolie wordt de boel wat vettig, dit is nodig zodat de balletjes niet uit elkaar vallen. Leg de snacks op een bordje, en zet voor minimaal 1/2 uurtjes in de koelkast.

    Snackze!

    Je kunt de choco snacks trouwens gerust een aantal dagen bewaren in de koelkast!

    Willemijn
    Willemijn

    '29. Recht door zee en oprecht, ambitieus in alles wat ze doet. Geniet intens van: woorden op papier, magische zonsondergangen, sportmomentjes op de vroege ochtend, ontdekken, herinneringen maken en de wereld aan haar voeten.'

  • lekker lezen

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *