• Brownies

    In deze quarantaine tijd heb ik mijn oude hobby weer eens opgepakt: bakken! Ik bak al sinds ik een klein meisje was, en het is iets waar ik nog steeds veel plezier in heb. Alleen maak er ik simpelweg te weinig tijd voor. En in je eentje al die baksels opeten is ook best een opgave. Maar afgelopen weekend had ik zin om de keuken in te duiken. Ik ging op zoek naar een brownie recept (als ik iets zoets eet is het chocolade) en besloot wat te experimenteren met ingrediënten en hoeveelheden. Het resultaat was helemaal goedgekeurd, en dus deel ik het recept van deze iets gezondere brownies met je.* (Als ik echt gezonde brownies wil eten dan maak ik ze met dadels en zoete aardappel.)

    *De mensen die mij langer volgen weten dat ik met gezonder niet minder calorieën bedoel. Ik bedoel met gezond voedzaam. Voedzaam is in het geval van een brownie best een uitdaging, maar ik heb in ieder geval een aantal ingrediënten kunnen vervangen en flink geminderd in suiker zodat je toch met een gerust hart van een stuk brownie kunt genieten. Het recept is gebaseerd op een recept van Rutger bakt!

    Wat heb je nodig voor circa 10-12 brownies?

    – 200 gram roomboter (ook te vervangen door kokosolie)
    – 115 gram pure chocolade (minimaal 70%)
    – 2 eieren + 1 eidooier
    – 200 gram kokosbloesemsuiker
    – 1 tl vanille-extract
    – 100 gram amandelmeel
    – 25 gram havermeel
    – 25 gram cacaopoeder
    – optioneel: noten

    Hoe maak je de brownies?

    Verwarm de oven voor op 175 graden.

    Smelt de boter samen met de blokjes pure chocolade au bain marie. Laat dit mengsel daarna kort afkoelen.

    Klopt in de tussentijd de eieren met de eidooier, de kokosbloesemsuiker en het vanille-extract een aantal minuten goed op met de mixer of een garde.

    Meng het amandelmeel, havermeel en het cacaopoeder in een kom.

    Wanneer het chocolade mengsel ietwat afgekoeld is voeg je dit bij het meel. Roer daarna tot een gladde massa. Je kunt voor een extra bite nog wat noten door het beslag heen spatelen. Denk aan walnoten, hazelnoten of pecannoten.

    Vet een brownie bakblik of een kleine taartvorm in en verdeel het mengsel over het bakblik.

    Bak de brownie in 40 minuten af. Laat daarna goed afkoelen.

    Enjoy!:)

    Willemijn
    Willemijn

    Sinds vijf jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, inspireren het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst in Australië of Amerika te wonen, houdt van stille zondagochtenden, zonsopgangen, de natuur, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, de lente en de herfst, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

  • lekker lezen

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *