• Boekentips!

  Er wordt met veel enthousiasme op mijn boeken blogs gereageerd, dus dan ga ik er natuurlijk mee door! Ik heb weer een lijstje gemaakt van mijn eigen boeken lijstje: titels die ik nog wil lezen, of boeken die ik aan het lezen ben of net gelezen heb. Momenteel lees ik van alles door elkaar, en ben ik ook nog bezig in wat boeken van het vorige lijstje. Soms zit ik overduidelijk in een wat ‘zwaardere’ boeken fase, en andere keren vind ik een roman of boek over reizen heerlijk om te lezen. Dus lekker veel afwisseling in deze blog!

  Reizen volgens Hannema – Iris Hannema

  Iris (reisjournaliste) reist al 10 jaar over de wereld (inmiddels gesetteld met man in de Franse Alpen) en ik kwam haar tegen met een mooi interview in Flow. Ze schreef al meerdere reisboeken, en dit keer vertelt ze in ‘Reizen volgens Hannema’ over de persoonlijke zoektocht naar zichzelf, naar de stilte en de ruimte, en wat het haar heeft opgeleverd, al dat zwerven in die 10 jaar. Ook stelt ze zichzelf rake vragen. Is reizen vluchten? Reist een gelukkig mens? Ik kan niet wachten dit boek te gaan lezen!

  Leerschool – Tara Westover

  Ik kwam dit boek tegen in de boekhandel en het intrigeerde me. Leerschool is een autobiografisch boek van Tara Westover, die opgroeide in een streng mormoons gezin. Tot haar 17e ging ze niet naar school, maar bleef met haar broers en zussen thuis om mee te werken in het bedrijf van hun vader. Ondanks de schrijnende omstandigheden waarin ze opgroeide, won haar leergierigheid en nieuwsgierigheid het. Tara begon op eigen initiatief met het lezen van boeken, en werd op haar 17e aangenomen op de Universiteit. Inmiddels geeft Tara les op Cambridge. Een verhaal over zelfontplooiing, je losmaken van je familie en het ontdekken van je eigen identiteit.

  Earth is hiring – Peta Kelly

  Deze boekentip kreeg ik van Caroline, en ben ik ook mega benieuwd naar. Een boek over een positieve impact maken op de wereld, vooral gericht op de millenial generatie. Het stelt bepaalde kwesties aan de kaak waar onze maatschappij van nu vooral om draait: financiële vrijheid creëren, het leven van het leven vanuit onze eigen voorwaarden, het ‘succesvol’ worden…’Earth is hiring’ zet daar een nieuw perspectief tegenover. Dat het niet alleen maar gaat over onszelf, maar juist over hoe we zorgen voor de mensen om ons heen en de aarde, terwijl we onze missie leven.

  Liefde geven, liefde ontvangen – John Welwood

  Dit boek heb ik net uitgelezen. Het gaat in de kern over de ongezonde (ongelijkwaardige) liefdesrelaties die we vaak hebben en waar dat precies door komt. Maar ook over waarom ‘ontvangen’ zoveel moeite kost, waar pijn en trauma’s vandaan komen en hoe zich dat uit in relaties waardoor relaties vaak op de klippen lopen. John Welwood is psycholoog en psychotherapeut, en combineert het Westerse met het Boeddhisme en de Oosterse wijsheden. Dat geeft verrassende inzichten. Ik vind het zeker een aanrader voor iedereen die meer inzicht in zichzelf wil krijgen, patronen wil doorbreken, en in liefdevolle verbinding wil staan met zichzelf, en vervolgens ook met anderen. Je kunt ‘Liefde geven, liefde ontvangen’ een klein beetje vergelijken met Jan Geurtz zijn boek ‘Verslaafd aan liefde’.  Al werd ik door dit boek net iets meer gegrepen. Misschien omdat er veel voorbeelden uit de praktijk in staan, waardoor het dichtbij komt en makkelijker te begrijpen is. Echt een aanrader!

  Zondagskind

  Een deels autobiografisch boek. In Zondagskind word je meegenomen in de belevingswereld van Jasmijn, een meisje dat asperger heeft maar dat tot op latere leeftijd niet weet. Ze groeit op in de jaren tachtig/negentig, een tijd waarin er nog maar weinig bekend is over autisme. Dat maakt haar levensweg een hobbelig pad waarin ze zichzelf en de wereld helemaal moet gaan ontdekken en begrijpen. Zondagskind geeft je een kijkje in de gedachten van Jasmijn, maar geeft je ook een beeld hoe de mensen om haar heen op haar reageren. Een boek wat denk ik ontroerd, maar ook je blik verruimd. Door een kijkje in Jasmijn haar wereld kun je echt ervaren hoe ze leeft, hoe haar hersenen werken, en wat dat voor grote impact op haar leven en levensstappen heeft. Het boek ligt klaar om gelezen te worden, maar wilde ‘m toch al even met je delen.

  Pinnen in Mongolië – Liesbeth Rasker 

  Dit boekje (het is een klein formaat) van Liesbeth wilde ik graag aan dit lijstje toevoegen want je weet: ik ben mega enthousiast over een tijdje met jezelf op pad. Dit boek is voor mensen die voor het eerst alleen op reis gaan en géén idee hebben wat ze te wachten staat (hoeft ook niet, eigenlijk). Liesbeth bereid je voor: wat neem je mee en wat niet, en voorziet je van eindeloos veel tips. Ze heeft een fijne en grappige schrijfstijl (volg haar maar op insta), dus dit boek kan alleen maar een aanrader zijn. Ook een leuke cadeautip!

  Zo, dit was ‘m weer voor nu. Heb jij nog een boekentip, laat je ‘m dan achter in een reactie?

  Liefs!

  Foto: Unsplash

  Willemijn
  Willemijn

  ''28. Recht door zee en oprecht, ambitieus in alles wat ze doet. Geniet intens van: woorden op papier, magische zonsondergangen, mijn sportmomentje op de vroege ochtend, ontdekken, herinneringen maken en de wereld aan mijn voeten.''

 • lekker lezen

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *