• Bloemkool soep

    Zo fijn, dit winterse weer! Ik kreeg dan ook méteen zin in soepjes die ik nog niet eerder uitgeprobeerd had. Aangezien ik voor het eten van een normale bloemkool niet echt warm loop (ik bedoel, waar is de smaak?), kwam ik op het idee om er een soepje van te maken. Inclusief wat pittige kruiden om er wat smaak aan te geven. Was een goed experiment (met behulp van google en pinterest uiteraard).

    Bloemkool soep
     
    Voorbereiding
    Bereiding
    Totale tijd
     
    Auteur:
    Type gerecht: Lunch, dinner
    Hoeveelheid: 8 koppen
    Ingrediënten
    • 1 middelgrote bloemkool
    • 2 el kokosolie, gesmolten
    • 1,5 el Vadouvan kruiden(Jonnie Boer)
    • 1 middelgrote ui
    • 3 teentjes knoflook
    • 1 zoete aardappel, in blokjes
    • 1 blik kokosmelk
    • 1 liter bouillon (1 bouillon blokje)
    • Voor de garnering:
    • Pijnboompitjes, geroosterd,
    • Verse peterselie, geknipt
    • Kookroom (of kokosroom)
    Instructies
    1. Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes. Leg de roosjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en sprenkel hier de gesmolten kokosolie over. Verdeel daarna de de vadouvan kruiden over de bloemkool en zet voor een half uurtje in de oven op 180 graden.
    2. Snijd de ui en de teentjes knoflook fijn en bak deze in wat kokosolie in een soeppan lichtjes aan.
    3. Voeg hieraan toe de blokjes zoete aardappel, de kokosmelk en de bouillon en laat voor 20 minuten koken. Voeg wanneer de bloemkoolroosjes geroosterd zijn deze toe aan de pan en laat nog eens 20 minuten koken.
    4. Pureer de soep en proef of hij genoeg op smaak is, zo niet voeg dan nog wat vadouvan toe.
    5. Maak af met de geroosterde pijnboompitjes, kook(kokos)room en de verse peterselie.

     

     

     

     

    Willemijn
    Willemijn

    '29. Recht door zee en oprecht, ambitieus in alles wat ze doet. Geniet intens van: woorden op papier, magische zonsondergangen, sportmomentjes op de vroege ochtend, ontdekken, herinneringen maken en de wereld aan haar voeten.'

  • lekker lezen

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept: