• Bananenbrood

    Jarenlang was bananenbrood mijn favoriete tussendoortje. Eerst bakte ik het met speltmeel, tot bleek dat ik daar toch niet zo goed tegen kon. Vervolgens verzon ik een variatie met walnoten en amandelmeel en ging ik verder met finetunen tot de smaak en structuur voor mij gewoon helemaal perfect was. Ik heb zelfs vorig jaar een tijdje mijn bananenbrood recept voor een koffiebar gebakken en dat was zó leuk! Daarom hier het recept, het kan niet anders dan dat jij hier ook van gaat smullen:-)

    PS: de chocolade is voor als je echt de blits wilt maken. Smelt wat pure chocolade au bain marie en voeg er een scheut kokosmelk aan toe. Door de kokosmelk hard de chocolade niet helemaal uit en dat is wat mijn betreft een stuk lekkerder.

    PS2: wil je het brood vegan hebben, pure appelmoes in plaats van eieren werkt ook prima.

    Bananenbrood
     
    Voorbereiding
    Bereiding
    Totale tijd
     
    Auteur:
    Hoeveelheid: 1 brood (10 plakken)
    Ingrediënten
    • 3 grote rijpe bananen
    • 2 eieren
    • 100 gram amandelmeel
    • 250 gram havermeel
    • 100 ml plantaardige melk
    • 1 el vanille extract
    • 4 medjoul dadels (of een schep kokosbloesemsuiker)
    • Snuf kaneel
    • 2 tl bakpoeder
    • Klein scheutje citroensap
    • Handje walnoten
    • Optioneel: blauwe bessen of frambozen / gehakte chocolade
    Instructies
    1. Pel de bananen en doe deze samen met de eieren, de plantaardige melk, vanille extract, kaneel en dadels in de blender of keukenmachine.
    2. Mix tot een glad beslag.
    3. Voeg vervolgens amandelmeel en havermout toe en mix tot de havermout fijngemalen is en je een glad beslag hebt. Het beslag moet wat dikkig blijven, is het nou te dik om te blenden voeg dan nog wat plantaardige melk toe.
    4. Roer het bakpoeder erdoorheen en voeg daarna het citroensap toe. Dit zorgt voor het rijzen van het brood.
    5. Hak wat walnoten samen met pure chocolade en roer door het beslag.
    6. Vet een cakeblik (klein) in met kokosolie en verdeel het beslag over de bodem.
    7. Wil je blauwe bessen of frambozen aan je brood toevoegen? Doe dan een heel klein handje want anders rijst je brood niet goed en blijft hij wat nattig.
    8. Bak het bananenbrood op 150 graden af in 60 minuten waarvan 30 minuten afgedekt door een bakpapiertje (anders verbrand hij).

     

    Willemijn
    Willemijn

    '29. Recht door zee en oprecht, ambitieus in alles wat ze doet. Geniet intens van: woorden op papier, magische zonsondergangen, sportmomentjes op de vroege ochtend, ontdekken, herinneringen maken en de wereld aan haar voeten.'

  • lekker lezen

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept: