• Australië deel 1

  Australië, wat geniet ik van je! Van het platteland, de dieren in het wild die voor het raam wegspringen, van de stilte, de lucht die je diep kunt inademen, van de opkomende zon, het paardrijden, kangoeroes spotten met de quad, omringd zijn door natuur, de magische heldere sterrenhemel ’s nachts, van de gastvrijheid van de familie waar ik verbleef: het was voor mij echt the Aussie life.

  En Sydney, wat was je druk, bruisend, hectisch, groots en tegelijkertijd op sommige momenten ook heel klein. Ik heb je om 6 uur ’s ochtends zien ontwaken tijdens een boksles, ik heb je mogen bewonderen met ondergaande zon vanaf de ferry, ik heb strandjes gehopt rond Manly Beach en me laten overdonderen door de betoverende Blue Mountains. Ik voelde me een vrouw van de wereld op de Harbour Bridge, uitkijkend over de stad en Sydney Opera House. Ik verdwaalde tientallen keren in je en ben minstens vijf keer bij een verkeerde bushalte uitgestapt, toch wist ik altijd weer mijn weg te vinden door alle vriendelijkheid en hulp die ik ontving. Ik heb heel veel kanten van je mogen zien en ervaren Sydney, en ik zou nooit in je kunnen wonen maar heb ontzettend genoten van alle dagen die ik in je door mocht brengen.

  Australië, je voelt als een warm bad. Een land waar je als reiziger snel thuis bent. Waar je op elke hoek van de straat in contact komt met andere travelers, maar ook heerlijk je eigen plan kunt trekken. Ik hou van het binnensmondse taaltje en het ‘goodday mate’. Ik hou van de behulpzaamheid en de gastvrijheid, van de herfst die aanvoelt als een warm voorjaar in Nederland en ik krijg een glimlach op mijn gezicht als ik terugdenk aan alle lieve en leuke mensen die de afgelopen 2 weken mijn pad kruisten. Op het vliegveld van Jakarta sloot ik mijn eerste vriendschap en op die manier wordt er elke dag wel bevestigd hoe mooi het is om alleen te reizen. Ik krijg er energie van en ben ontzettend dankbaar dat ik ook deze droom werkelijkheid heb mogen laten worden.

  Op naar nog een weekje Australië, in weer een andere wereld…

  Liefs!

  Willemijn

  Sinds vijf jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, inspireren het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst in Australië of Amerika te wonen, houdt van stille zondagochtenden, zonsopgangen, de natuur, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, de lente en de herfst, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *